8. 1. 2019

Physiomer Normal Jet

normal jet pršilo za nos

Izpiranje nosne votline z izotoničnimi izdelki je naraven in učinkovit način lajšanja simptomov prehlada, dobra higiena nosne votline pa pripomore k obrambi pred prehladnimi obolenji in alergijami.

Izdelki Physiomer ne vsebujejo konzervansov in potisnih plinov, Physiomer Normal Jet pa lahko uporabljajo tudi nosečnice in doječe matere.

Izdelki Physiomer imajo klinično dokazano učinkovitost. Raziskovalci so opazovali kratkoročne in dolgoročne učinke uporabe Physiomer izdelkov pri šolskih otrocih, ki so zdravnika obiskali zaradi prehlada ali gripe.

Že v času bolezni se je pokazalo, da so se simptomi izboljšali hitreje pri otrocih, ki so uporabljali izdelke Physiomer, prav tako so ti otroci jemali manj zdravil.

Izjemno pozitivni rezultati pa so se pokazali po treh mesecih uporabe izdelkov. Otroci, ki so uporabljali izdelke Physiomer, so:

  • imeli v primeru bolezni kar 70% manj zapletov,
  • jemali 73% manj zdravil,
  • bili 65% manj odsotni v šoli.

Učinkovitost izdelkov ni povezana samo s tem, da izdelek vsebuje 100% morsko vodo, zelo pomembna je tudi zasnova pršenja. Vsak izdelek Physiomer ima prilagojeno smer in hitrost pršenja, ki zagotavljata učinkovito spiranje vdihnjenih delcev. Le tako dosežemo dobro odstranitev alergenov in patogenov in omejimo čas, ko so v stiku z nosno sluznico.  

Vir: Slapak I, Skoupa J, Strnad P, Hornik P ; Efficacy of isotonic nasal wash (seawater) in the treatment and prevention of rhinitis in children ; 2008 ; Archives Otolaryngology Head Neck Surgery ; vol 134 ; n° 1 ; pp 67-74