10. 3. 2017

Pripravite se na poletje brez celulita.

Pripravite se na poletje brez celulita.

Kmalu bomo odvrgli odvečne kose oblačil in kožo izpostavili toplim sončnim žarkom. Ena izmed izjemno nadležnih stvari je tudi celulit, s katerim se žal spopada več kot 80% žensk. Nekatere so pripravljene vložiti veliko denarja za drage, včasih tudi boleče posege, s katerimi lahko naredijo več škode kot koristi. 

Celulit oziroma pomarančna koža je splošen izraz za jamičasto razporeditev maščobnih celic v podkožju, ki nastane zaradi zastajanja tekočin, slabega pretoka limfe, slabe prekrvavitve in nezdravega načina življenja. Kepice maščob, vode in odpadnih snovi se ujamejo v mrežo vezivnega tkiva, sestavljenega iz kolagenskih in elastinskih vlaken v podkožju. Na telesu se pokaže kot jamičasta pomarančna koža, ki največkrat prizadane predel zadnjice in stegen. Dodatni vzroki za nastanek celulita, oziroma za težave pri odpravljanju celulita so lahko kajenje, prekomerno pitje alkohola, hormonske spremembe, genetika, zgodovina celulita v družini, onesnaženost v okolju in stres.

K boju proti celulitu lahko pristopite na unikaten način s tehnologijo iontoforeze, ki je med novejšimi postopki odpravljanja celulita. Je inovativna in učinkovita v kombinaciji z ostalimi anticelulitnimi tretmaji, saj poskrbi, da aktivne učinkovine v kožo prodrejo hitreje in globje.

Anticelulitni obliž TOUCH by Mirati ima zahvaljujoč tehnologiji iontoforeze in skrbno izbranim sestavinam mnoge prednosti. Obliž je varen in enostaven za uporabo ter sestavljen iz dveh plasti: spodnja vsebuje aktivne učinkovine in se prilepi na povrhnjico kože, zgornja pa vsebuje galvanske celice brona in cinka. Elektromagnetno polje, ki nastane, ustvarja ionske kanalčke, skozi katere aktivne učinkovine v kožo prehajajo hitreje in učinkoviteje, poleg tega spodbuja izmenjavo kisika med celicami, sintezo kolagena ter tako na varen, neboleč in neškodljiv način spodbuja pomlajevanje kože.

Pojav iontoforeze se sproži, ko obliž nalepimo na kožo in galvanske celice reagirajo z molekulami znoja na površini kože. To sproži šibek električni tok, ki nastane kot posledica stika med obližem in znojem in je nam nezaznaven, a vseeno zelo učinkovit na celični ravni. Obliž prilepimo na želen predel kože, pustimo delovati recimo čez noč, saj se aktivne učinkovine sproščajo vse do 12 ur, naslednje jutro pa ga odstranimo. Priporočena je nemotena dvomesečna uporaba, med spanjem ali službo, ki bo poskrbela za odlične rezultate.

Celulit lahko učinkovito zmanjšate ali celo popolnoma odpravite s pitjem velikih količin vode, redno telovadbo, zdravo prehrano, masažo kritičnih predelov in dodatkom anticelulitnih obližev z aktivnimi sestavinami, ki pomagajo pri napenjanju kože in odpravljanju celulita. Vse to bo sčasoma pomagalo zmanjšati zastajanje tekočin v podkožju in zgladilo videz pomarančne kože. Najpomembnejša stvar pa je seveda vztrajnost. Eno ne deluje brez drugega, najpomembnejše je, ko se enkrat odločite za spopad s celulitom, da se poslužite vseh naštetih preverjenih opcij, ter ne odnehate. Od lepega telesa brez celulita vas loči le malo truda!

Besedilo je pripravilo podjetje Mirati d.o.o.

Touch by Mirati