21. 12. 2016

Samozavestna.

Samozavestna. - Slika 1

Koliko ljudi poznate, ki so zdravo samozavestni? Ki zares verjamejo vase, se poznajo, si zaupajo in se zares dobro počutijo v svojem telesu? Za zunanji svet marsikdo nosi masko samozavesti. Za njo pa se skriva mnogo nesigurnosti. Pri nekaterih se to kaže tudi kot pretirana samozavest.

Jaz jih takih poznam zelo malo. Tudi sama se vedno znova borim s takimi in drugačnimi nesigurnostmi. Vendar pa opažam, da z leti čedalje manj. Zdi se mi, da se ženske z leti pravzaprav čedalje boljše počutimo v svoji koži. V svojem telesu. Ker se ga naučimo negovat. Ker se ga naučimo poslušat in mu dajat to, kar potrebuje.

In ko skrbimo zase, za svojo dušo in telo, postajamo čedalje bolj samozavestne. Pozorne smo na to, kaj vnašamo vase. In koliko. Pomembno nam je, da nahranimo svoj tempelj in mu ponudimo vsa hranila, vitamine in minerale, ki jih potrebuje. Samo prisluhniti je treba.

Posledično se počutimo čedalje boljše. Čedalje lepše. In postajamo samozavestne v pravem pomenu besede. Jaz točno vem, kako in čim bom nahranila sebe in svoje telo. Pa ve?

Avtor: Laura Borota, www.njenapot.si