29. 3. 2018

Trojček ob spomladanskih alergijah.

Trojček ob spomladanskih alergijah.

Letošnja zima je pozno potrkala na duri, zato pa je tedaj pokazala svoje prave zobe. Kolikor smo se je februarja razveselili, smo konec marca vsi že nestrpno hlepeli po pomladi. Tudi tisti, ki si zaradi alergij skorajda ne upajo na plano. Morda je prav zato letos slišati več kihanja, smrkanja in videti več solzečih se oči …

Nikomur ne privoščimo, da bi se moral braniti sončnih žarkov. Ali da bi prenehal vrtnariti. Ali svojo vadbo v nedogled opravljati v dragih športnih centrih, če pa k njej vabita bližnji hrib ali gozd. Toda, kako se zavarovati, če tudi vas pesti alergija na cvetni prah, ki je že v polnem zagonu?

Obstaja nekaj preverjenih ukrepov, ki jih gotovo že poznate in upoštevate (spremljanje ravni cvetnega praha v ozračju, vrtnarjenje ob bolj oblačnem vremenu, redna košnja trave, prhanje po vsakem opravilu na prostem …). Kaj, če vse to ne prinaša zadovoljivih rezultatov? Se boste preprosto zaprli med štiri stene?

Pomoč lahko poiščete v svetu rastlin. Ne le da jih ta čas velja zaužiti več in tudi z njihovo močjo krepiti imunski sistem (in s tem neposredno delovati na vzrok, ki sproža alergijski odziv), njihova moč je ujeta tudi v nekaterih pripravkih, ki jih lahko poiščete v lekarni.

Se spomnite tete Pehte in njenih čudežnih kapljic za bolne Mojčine oči? Smetlika, ki jo je uporabila ta modra žena, je še kako v korist tudi pri težavah, ki jih povzroča alergija na cvetni prah. Teta Pehta je skrivnost prišepnila (ali pa je bilo obratno) tudi najbolj znanemu švicarskemu naturopatu Alfredu Voglu, ki je moč smetlike ujel v A.Vogel kapljice za oči. Povsem naravne, z dodatkom hialuronske kisline, ki jo telo odlično sprejema in brez vsakršnih neželenih primesi. Zato bodo njene pomoči veseli tudi uporabniki kontaktnih leč. Pri izrazito izraženih simptomih so po novem na voljo tudi A.Vogel kapljice Extra Intense.

Bariero med nadležnim pelodom in sluznicami lahko napravite tudi z uporabo fiziološke raztopine v obliki mazila. Mazilo Nisita omogoča enostaven nanos, ki vas bo pred cvetnim prahom ščitil vsaj dve do tri ure. Pred odhodom na prosto si mazilo preprosto iztisnite v obe nosnici in postopek po potrebi večkrat ponovite.

V sezoni cvetnega prahu si pri izraženih simptomih alergije lahko učinkovito pomagate tudi z registriranim zdravilom rastlinskega izvora Sinupret, ki združuje moč kar petih zdravilnih rastlin. Zdravilo odmaši nos ter olajša dihanje. V obliki kapljic je primerno že za otroke od 2. leta starosti, odrasli pa boste morda bolj veseli močnejše različice zdravila v obliki tablet Sinupret BNO, ki omogoča še lažje odmerjanje.

Mazilo Nisita in A.Vogel kapljice za oči lahko brez zadržkov uporabljajo tudi nosečnice in doječe matere. Razlog več, da se tudi te odpravijo po dragoceno dozo vitamina D.

Želimo vam lepih misli in ljubezni polno skledo. Skrb zase v vseh pogledih pa naj ostane glavna začimba v njej.

Besedilo: Sabina Topolovec