7. 10. 2020

Zagotovite si sonce z vitaminom D3 Krka.

Zagotovite si sonce z vitaminom D3 Krka.

Vitamin D ali sončni vitamin je edini vitamin, ki ga telo lahko proizvede samo (endogena sinteza), saj se pod vplivom sončnih žarkov tvori v koži. V našem telesu deluje kot hormon in vpliva na številne življenjsko pomembne funkcije, med drugim prispeva tudi k delovanju imunskega sistema. 

Pomanjkanje vitamina D je postalo globalni zdravstveni problem
Zaradi sodobnega načina življenja zunaj ne preživimo dovolj časa, da bi ujeli zadostne količine sončnih žarkov za endogeno sintezo vitamina D. Zato so zlasti jeseni in pozimi z njim nezadostno preskrbljeni kar štirje od petih prebivalcev Slovenije. 

Zagotovite si sonce z novim zdravilom brez recepta VITAMIN D3 Krka
Pomanjkanje vitamina D lahko preprečimo z novim zdravilom VITAMIN D3 Krka, ki je edini vitamin D3, na voljo kot zdravilo brez recepta. Preprečuje pomanjkanje vitamina D pri odraslih, mladostnikih in otrocih, starejših od 6 let, s prepoznanim velikim tveganjem za pomanjkanje tega vitamina. Ena tableta vsebuje 1000 i. e. (25 µg) holekalciferola (vitamina D3), kar je priporočeni dnevni odmerek za samozdravljenje

V Krki visoko stabilnost izdelka zagotavljajo na treh ravneh:

  • z izbiro učinkovine, ki je dodatno stabilizirana z vitaminom C,
  • z dovršenim proizvodnim postopkom v pogojih nizke vlažnosti,
  • z izbiro aluminijaste stične ovojnine, ki ne prepušča svetlobe in vlage, s čimer je učinkovina še dodatno zaščitena. 

Jemanje je enostavno, saj zadostuje že ena tableta na dan. VITAMIN D3 Krka je prijetnega, nevtralnega okusa. Ne vsebuje konzervansov, barvil, arom in glutena in je primeren tudi za vegetarijance. V pakiranju je 30 oziroma 60 tablet. 

Besedilo obravnava zdravilo brez recepta. Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Besedilo je pripravilo podjete KRKA, d.d., Novo mesto.