Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon
22. 2. 2018

Zaščita pasjih in mačjih tačk skozi celo leto - mazilo z jelenovim lojem za optimalno nego tačk in blazinic.

Zaščita pasjih in mačjih tačk skozi celo leto

Tačke naših hišnih ljubljencev so izpostavljene skozi celo leto, vsekakor pozimi še najbolj. Izpostavljenost hladnim in suhim vetrovom, zamrznjeni podlagi, mrazu, dežju, snegu ali žledu, lahko povzročijo srbečo in luskasto kožo, v najhujši fazi pa lahko pride tudi do pokanja blazinic in odprtih ran.

Vendar to ni edina nevarnost kateri so tačke lahko izpostavljene v zimskem času: sol in kemikalije, samostojno ali kot mešanica, ki se uporablja za taljenje ledu na cestah in ulicah, lahko še pospešijo vnetje blazinic. Posledično žival tudi liže svoje tačke in se lahko na ta način tudi zastrupi, ali pa ima vsaj prebavne težave.

Z redno uporabo (vtiranjem v blazinice) preprečujete in hkrati varujete blazinice vaših ljubljenčkov pred ledom in snegom, soljo, asfaltom, peskom, ipd. S tem pomagate preprečevati pokanje in srbenje blazinic (predvsem v zimskih mesecih). Jelenov loj, vazelin, trde maščobe in parafinum, ne delujejo le kot zaščita, ampak podpirjo razvoj roževine ter povečuje njeno elastičnost tudi v poletnih mesecih.

Da bi preprečili težave s tačkami pozimi, vam posredujemo nekaj nasvetov:

  • Nenadna sprememba vlažnega in hladnega zraka zunaj in suh ter topel zrak v vašem domu lahko povzročijo srbenje na koži in pojav prhljaja. Žival obrišite in posušite z brisačo, pri čemer bodite še posebj pozorni na tačke in in medprstni del.
  • Živalim z daljšo dlako, skrajšajte dlako okrog tačk in med prsti, da preprečite nastanek snežno-ledenih kroglic, kristalov soli in kemičnih snovi, ki bi se lahko nabirale na dolgi dlaki. Žal pri razstavnih psih to ne bo mogoče, ali pa če tega ne želite narediti, lahko uporabite tudi »copatke«, ki preprečujejo stik s tlemi.
  • Med sprehodom imejte vedno s seboj brisačo ali krpo, da lahko takoj očistite tačke. Po vsakem sprehodu celo priporočamo, da operete tačke, da temeljito odstranite sol in kemikalije, ter vsakič skrbno preverite, da ni razpok na blazinicah ali rdečih območjih med prsti.
  • Tudi pogosto kopanje odstranjuje naravne maščobe na koži in lahko povzroči suho in luskavo kožo. Če je vaša žival veliko zunaj in je pogosto zelo umazana in jo morate umiti, vedno uporabite vlažilni šampon in po koncu nanesite tudi balzam na dlako in zaščitite tačke.
  • Z uporabo naravnega mazila iz jelenovega loja vedno zaščitite tačke, blazinice in predel med prsti. Ker je izdelek povsem naraven, ga pes lahko tudi poliže.

In še dodatno opozorilo:
Hišni ljubljenčki v zimskem času potrebujejo dodatno energijo, saj njihovo telo poskuša ohraniti svojo telesno toploto, to pa lahko povzroči tudi dehidracijo telesa. V zimskem času bo lahko vaš pes potreboval večji obrok hrane, prav tako pa mu tudi zagotovite stalen dostop do pitne vode.

Prispevek je pripravilo podjetje BTL Marketing d.o.o.