7. 5. 2019

75% žensk opaža, da je njihova koža prva na udaru alergij. Ali ste tudi vi med njimi?

75% žensk opaža, da je njihova koža prva na udaru alergij. Ali ste tudi vi med njimi?

Prišla je pomlad in vse več časa preživimo na prostem, uživamo na soncu, v toplejšem vremenu in vonju po sveži travi. Vendar pa za številne ljudi s pomladjo pridejo tudi skrbi v obliki alergij, ki so znane tudi kot četrta najpogostejša kronična bolezen na svetu.

75% žensk opaža, da je njihova koža prva na udaru alergij. Ali ste tudi vi med njimi? [1].

Zakaj je tako?
Sčasoma so se naši geni spremenili in če je eden od staršev alergik, obstaja 30-odstotna[1] verjetnost, da bo za alergijo trpel tudi otrok, če pa sta alergika oba starša, se ta verjetnost poveča na kar 60 %[2].

Drugi razlog so naše navade.
Če prepogosto umivamo telo, ne pride v stik z mikrobi, zato se imunski sistem ne vzpostavi v celoti. Tretji razlog je onesnaženost zraka, saj višja kot je raven CO2 v zraku, večja je koncentracija cvetnega prahu. Raziskave, ki jih je opravila blagovna znamka La Roche-Posay, kažejo, da so alergije najpogosteje vidne na koži. Natančneje kar tri od štirih žensk na svetu prve simptome alergije opazi prav na koži.

Ali ste med tistimi, ki na koži opažate simptome, kot so izpuščaj, oteklina in rdečina?
Dr. Ružica Jurakić Tončić, specializirana dermatovenerologinja, nam je pojasnila, kaj alergija pomeni za našo kožo in kako jo lahko ublažimo.

Ko govorimo o alergijskih kožnih boleznih, se to nanaša predvsem na njene reakcije po stiku z alergenom. Da bi zmanjšali alergijske reakcije, moramo najprej pomiriti vnetje, nato pa z izbiro ustreznih izdelkov pospešiti celjenje kožne pregrade, zato da bi se njena funkcija čim hitreje ponovno vzpostavila. Danes prevladuje mnenje, da je treba poleg klasičnega zdravljenja ekcema, ki vključuje predvsem kortikosteroide in imunomodulatorje, pozornost posvetiti tudi pomenu izogibanja vzročnim alergenom in izbiri primerne kozmetike, meni dr. Jurakić Tončićeva.

To pomeni, da ni vseeno, kakšno kozmetiko uporabljamo, saj lahko nekateri emolienti še poslabšajo stanje poškodovane kožne pregrade. Prav tako je pomembno izbrati kozmetiko, ki ne vsebuje zmesi dišav in nekaterih vrst konzervansov (npr. metilizotiazolinona).

La Roche-Posay vam omogoča, da z uporabo treh izdelkov Toleriane zaokrožite rutino za nego kože, ki je nagnjena k alergijam, in ji vrnete udobje v vseh tistih trenutkih, ko je razdražena zaradi nečistoč in onesnaževanja, cvetnega prahu, spremembe letnega časa in različnih oblik intolerance.

Toleriane Ultra je pomirjevalna nega, ki intenzivno in dolgotrajno lajša vsakodnevne občutke nelagodja pri osebah z netolerantno ali k alergijam nagnjeno kožo. Toleriane Ultra ima dvojno učinkovitost:

  1. Intenzivno pomirja
  2. Krepi kožo, da je odpornejša na alergene[3]

Pomirjevalno delovanje je okrepljeno zahvaljujoč novi spojini s termalno vodo La Roche-Posay, ki deluje proti draženju.

Toleriane Ultra Fluid je nemastna dnevna nega z močnim pomirjevalnim delovanjem, ki združuje Neurosensine, močno pomirjevalno učinkovino, ki deluje na razdraženo kožo, in termalno vodo La Roche-Posay, ki naravno pomirja in deluje proti razdraženosti. 

Toleriane Ultra Eye je vlažilna in zelo pomirjevalna nega za področje okoli oči s patentiranim kompleksom [Neurosensine + Niacinamide], ki deluje proti zabuhlosti in nelagodnim občutkom na koži okoli oči. Vsebuje termalno vodo La Roche-Posay, ki pomirja in ščiti kožo.

[1] Fundacija Aafa Asthma and allergy.
[2] Fundacija Aafa Asthma and allergy.
[3]Izdelek je formuliran na način, da omeji tveganje za alergije.