18. 6. 2018

Bachove cvetne esence: Aspen – Trepetlika.

Bachove cvetne esence: Aspen – Trepetlika.

Dr. Edward Bach je tekom svojega dela in zdravljenja prepoznal 38 čustvenih stanj pri ljudeh ter razvil 38 cvetnih esenc, ki ustrezajo tem čustvenim stanjem. Cvetne esence preoblikujejo  negativne vzorce mišljenja, čustvovanja in vedenja v pozitivne. Tako predstavljajo obliko čustvene pomoči, ki okrepi in povrne naše notranje ravnovesje in duševno trdnost.

Izbira cvetnih esenc temelji na trenutnem počutju osebe, odnosu do življenja in značaju osebe.

V nadaljevanju predstavljamo Bachovo cvetno esenco št. 2

Št.: 2.  Aspen – TREPETLIKA                                                                      

Populus tremula L. – trepetlika 
Nerazložljiv, nejasen strah. Slutnja.

“Pri nedoločnih, nepoznanih bojaznih, za katere ne najdeš razlage, utemeljitve. Ti nerazložljivi strahovi lahko človeka preganjajo dan in noč. Prizadeti se jih največkrat ne upajo zaupati drugim." Dr. E. Bach 

Trepetlika je primerna  za tenkočutne, senzibilne ljudi, ki jih mučijo nerazložljivi, neznani strahovi, o katerih le redko spregovorijo. Do lastne visoke intuitivnosti ti ljudje nimajo zaupanja. Občutijo slutnjo, da se bo zgodilo nekaj neprijetnega in strašljivega ali pa občutijo fizični pritisk in napetost, ne vedoč zakaj.

Trepetlika je v pomoč pri strahovih, ki nimajo ustrezne podlage,  pri vraževerju, pri zleh slutnjah. Okrepi zaupanje in olajša razumevanje neprijetnih in nerazumljivih bojazni, ki jih čutimo v stiku s soljudmi, v različnih situacijah in v prostorih.  Na ta način nas pomiri oziroma pomaga, da s strahovi lažje shajamo.

Odsotnost strahu premaga bolečino, trpljenje in skrb, intuicija pa je prepoznana kot dar. Trepetlika prebuja željo po življenju kot pustolovščini,  ki je ne omejujejo nevarnosti in težave. 

Trepetlika  je cvet  slutnje.

Besedilo je pripravilo podjetje AdriaPharm d.o.o.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni namenjeno za preprečevanje in zdravljenje bolezni in bolezenskih stanj.