29. 3. 2017

Blog#1: nuMe - nuZori.

Blog#1: nuMe - nuZori. - Slika 1

Tamaro sem spoznala na enem izmed dogodkov katere organiziram. S svojim telesom in pokončno držo vedno izžareva strast, veselje in fizično pripravljenost. Točno tisto, kar je meni manjkalo zadnje dve leti.

nuMe Tamara

Sama sem v drugi nosečnosti pridobila kar nekaj odvečnih kilogramov in da bo še večje veselje, sem začela še dodatno rasti tudi po rojstvu in že izgubljenih kilogramih. Kakšni so občutki, ko se preprosto ne moreš znebiti starih fit oblačil, ko se ne moreš sprijazniti z novo konfekcijsko številko. Tisto, kar je mene najbolj skrbelo je bila rast kilogramov. Nisem se več znala ustaviti in sem samo še rasla. Na momente sem se pohecala, da sem kot buhtelček in če me malo stisnteš, pride ven marmelada. Verjemite mi, iz samega obupa je bilo to. Z raznimi metodami zgubljanja kilogramov sem poskusila večkrat, žal vedno neuspešno. Ne znam opisati vrhunca občutkov ko sem se odločila za dieto in boljšo postavo. A kaj hudiča, ko je vse skupaj trajalo max tri dni. Mislim, da se lahko kar ustavim z opisovanjem teh občutkov, kako se ženska počuti, ko oblači črne suknjiče, brezrokavnike, skrivaš rit in se trudiš izgledati kar se da najbolje. Po dolgem času prepričevanja sebe v glavi da je čas, da me ni tako malo skupi, da je potrebno poskrbeti za svoje zdravje in dobro počutje, da je čas da spremenim navade. Navade ja, da zvečer ne pojem cele Milke, Jaffa piškotov, čipsa …., in prišel je dan, dan ko …

Pokličem Tamaro in jo prosim za pomoč, že nekaj časa sem jo spremljala in sem nekako ravno v njej videla tisto pravo osebo, katera mi bo lahko pomagala in prišla nasproti. Bila je zelo vesela mojega klica in obiska. Po vsem zgoraj opisanem me vpraša: “In kaj je tokrat drugače Zori?” Hm, sem mislila da bo kar takoj za akcijo in gremo. Al ni bilo tako. Želela je videti globoko v moje počutje, kaj se je dogajalo v meni in kaj se dogaja in ali mislim resno? Vprašala me je: “Lahko narediva pogodbo?” Skoraj bi me kap, vedela sem da gre zares in da je to streznitev zame. In tako sem začela. Nov jedlinik, nove navade, telovadba in podpora Tamare.

Zori

Prvo sva opravili meritve, vam povem to je bil ponovno dodatni šok, njena tehtnica je zelo zanimiva, meri veliko različnih zadev kot je maščoba v telesu, toliko da se na hitro strezniš, sam sebi rečeš zdaj gre pa zares! Opustila bom svoje stare navade, začela sem bom pravilno in bolj zdravo prehranjevati in kar je najbolj pomembno razgibati in narediti svoje telo vitalno. Tako sva tudi začeli. Prvih štirinajst dni ni bilo tako napornih, kot sem sama pričakovala. Zakaj? Dvakrat na teden telovadba, prehrana je vrhunska, zelo dobro sem se znašla. Najprej predsodek, joj pa to je en cel prah. Ah kakšna zmota. Doma sem vajena da se s svojo družino 1x na dan vsedem in skupaj pojemo. To mi zelo veliko pomeni. Zjutraj začnem z zajtrkom jogurt + kosmiči, potem nuMe slim shake s kolagenom jutranji capuccino, ki je resnično slasten, pa opoldne slim juhica s kolagenom.” Potem pridem domov in pripravim kosilo za vso družino. Ja to pa je ta boljši del, ko si ponosen sam nase, si vztrajen in z veseljem ješ zdravo. Nimam več želje po večernih sendvičih z majonezo in famozno mislijo, jutri pa zares začnem. Zavedam se vsakega trenutka, vem kaj dobrega delam za svoje telo in po štirinajstih dneh so prišle tudi prve spremembe.

No in kaj je rezultat?
Štirinajst dni se držim programa vadba možganov z NBG Coachingom in meni gre odlično. Te dni nisem več tako zmatrana, veliko več energije, dobrega počutja in tisto kar najbolj šteje pri meni je rezultat. Seveda sedaj bi me Tamara malo za ušesa in povedala kaj vse drugo je bolj pomembno kot kilogrami sami, a neskončno sem ponosna na štiri odvečne kilgorame masti, katerih ni več.

Se beremo kmalu ….

Avtorica zapisa: Zori Jakolin.