3. 3. 2016

Cosmerba - energijsko prevodna kozmetika.

Cosmerba - energijsko prevodna kozmetika. - Slika 1

Vsi Cosmerbini izdelki so izdelani na naravni osnovi in vsebujejo samo naravne sestavine. Narejeni so iz skrbno pripravljenih rastlin, iz katerih v posebnem postopku skupaj z dragocenimi olji izlužijo ekstrakt. Izdelki vsebujejo čista eterična olja, dobljena z destilacijo listov, cvetov, korenin ali semen rastlin.

V Cosmerbinih energijsko prevodnih kremah se kot osnova uporablja ekološko pridelano arašidovo olje (lat. Arachis Hypogaea Oil). Arašidovo olje, ki se uporablja v tej kozmetiki je očiščeno - rafinirano arašidovo olje. Surovi arašidi vsebujejo številne alergene beljakovine– proteine. Le-ti lahko sprožijo vrsto alergij. Rafinirano arašidovo oljese pridobi se s hladnim in toplim stiskanjem in/ali z ekstrakcijo s topili(heksan). S temi postopki se odstranijo škodljive primesi kot na primer aflatoksini.

Študije in praktične izkušnje kažejo, da je rafinirano arašidovo olje varno tudi za ljudi, ki so alergični na arašide. Zaradi nizkega tveganja preobčutljivosti ali alergijskih reakcij se za nego kože tudi ljudem alergičnim na arašide priporočajo izdelki Cosmerba. Prav zaradi teh  postopkov predelave (rafiniranja), kjer se odstranijo alergeni, proizvajalec ne more dobiti certifikata za EKO kozmetiko.

Alergije se najpogosteje pojavljajo pri izdelkih, ki so kemično obdelani z raznimi kemičnimi (nenaravnimi) dodatki in katerim se dodaja parafinska polnila. Kozmetika Cosmerba je prejela za vse kreme znak kakovosti (very good): vsebuje preizkušene sestavine, zelo dobro ocenjene.

Cosmerba izdelki ne vsebujejo živalskih sestavin in niso bili preizkušeni na živalih. Ne vsebujejo nobenih umetnih dodatkov, sintetičnih barvil in dišav. Prav tako se pri naravni kozmetiki Cosmerbi dosledno izogibamo uporabi sestavin petrokemičnega izvora.

Izdelki so primerni tudi za nosečnice, dojenčke, otroke in starostnike

Kakovost Cosmerba- za vso družino
Cosmerbine kreme in olja so primerne za nego vseh tipov kože. Izdelki se med seboj razlikujejo po sestavi eteričnih olj. Izdelek izberemo glede na tip kože in morebitne težave s kožo. Kreme spodbujajo popolno delovanje kože in kožo globinsko nahranijo. Primerni so tako za nego preobčutljive, alergične, nečiste kože kot za nego kože, ki se negativno odziva na druge vrste krem. Še posebej jo priporočamo za nego kože nagnjene k preobilnemu izločanju maščobe, pri razširjenih porah, suhi koži, izsušeni koži, koži nagnjeni k predčasnemu nastajanju gub in pri občutljivi koži.

Vse kreme se odlikujejo po visoki prevodnosti po meridianih, zaradi česar koža dobro sprejema rastlinske izvlečke.Tudi olja Cosmerba se uporabljajo tako za celovito nego telesa kot za namensko zaščito pred škodljivimi vplivi okolja, nenazadnje tudi za sprostitveno oz. terapevtsko masažo.

Pri uporabi Cosmerbinih krem lahko v začetku nastopi proces čiščenja, ki se kaže v obliki reakcij, kot so srbenje kože, lise na povrhnjici, pikice…, vendar to niso kontraindikacije! Reakcije največkratnastanejo kot posledica predhodne uporabe krem s parafinskimi-mineralnimi polnili, kortikosteroidi, ipd.... Razumeti morate, da se je vaša koža začela čistiti in da nečistoče odstranjuje skozi lastne pore s pomočjo blagodejnega delovanja Cosmerbinih proizvodov.

Če bi vaša koža »reagirala« na Cosmerbine proizvode, z uporabo ne prenehajte, temveč nadaljujte tako, kot smo vam svetovali. Če veste ali pa niste povsem prepričani, da ste na neko eterično olje alergični, pred uporabo kremo testirajte. Nanesite jo na spodnjo stran podlahti. Po 2–5 minutah boste ugotovili, ali vaša koža na kremo dobro reagira ali se odzove z alergijo.

Če se predel, kamor ste kremo nanesli, obarva rdeče in vas peče, pomeni, da krema vsebuje eterično olje, na katerega ste alergični. 

Energijska prevodnost
Cosmerbine kreme in olja so primerne za nego vseh tipov kože.

Izdelki se med seboj razlikujejo po sestavi eteričnih olj. Izdelek izberemo glede na tip kože in morebitne težave s kožo. Kreme spodbujajo popolno delovanje kože in kožo globinsko nahranijo.

Primerni so tako za nego preobčutljive, alergične, nečiste kože kot za nego kože, ki se negativno odziva na druge vrste krem. Še posebej jo priporočamo za nego kože nagnjene k preobilnemu izločanju maščobe, pri razširjenih porah, suhi koži, izsušeni koži, koži nagnjeni k predčasnemu nastajanju gub in pri občutljivi koži.

Vse kreme se odlikujejo po visoki prevodnosti po meridianih, zaradi česar koža dobro sprejema rastlinske izvlečke. Bistvena za ocenjevanje kakovosti energijsko prevodnih krem je uporaba vseh naravnih sestavin. Koža energijsko prevodni kremi omogoča, da aktivne zeliščne sestavine prodrejo v globlje plasti kože in delujejo tam, kjer je najbolj zaželeno. Globinski učinek zagotavlja, da je koža v primeru »motenj« zmožna ponovno vzpostavitisvojo funkcijo.

V človekovem telesu so akupunkturni kanali, po katerih se pretaka življenjska energija. Imenujemo jih meridiani. V akupunkturnih točkah se meridiani približajo površini telesa in preko teh točk lahko vplivamo na energijski pretok. Energijsko prevodne kreme v akupunkturnih točkah uravnavajo ali sproščajo pretok energije

Energijski princip izvira iz kitajske medicine. Cosmerbini proizvodi zmanjšujejo oz. odpravljajo zastoje površinskega in globinskega pretoka energije. V primeru zastoja površinskega in globinskega pretoka energije namažemo problematični del in njegovo širšo okolico s Cosmerbino kremo in tako ponovno vzpostavimo energijski pretok po meridianu – premostimo energijski zastoj.

Vi-Da studio.