13. 12. 2018

Dober občutek v trebuhu tudi med prazniki

pečena raca

Decembra, ko v prazničnem duhu nestrpno pričakujemo božič in se pripravljamo na novo leto, si večkrat in brez slabe vesti privoščimo težje prebavljivo hrano, saj se slastnim pečenkam in slaščicam nikakor ne moremo upreti.

Posledično imamo težave s prebavo, saj naše telo ni navajeno na takšno količino težkih živil, ki nam za praznike zapolnijo želodec. Če pojemo preveč hrane, ta pritiska na požiralnikov sfinkter, ki je ne more več potiskati navzdol, zato želodčna kislina ter hrana začneta siliti nazaj. Temu pravimo refluks oz. zgaga.

Praznične jedi z veliko kalorijami imajo namreč majhen volumen, zato želodčna in črevesna stena ne pošljeta signala, da sta želodec in črevo polna. Tako zaradi preobilnih obrokov prebavila preveč obremenimo in prebavni proces poteka počasneje, kar pogosto vodi do napenjanja, krčev, bolečin v želodcu ter zaprtja.

Za prebavne motnje pa je velikokrat vzrok tudi stres. Čeprav je december mesec veselja, družinskih srečanj, obdarovanj in čarobnih trenutkov, nas prav priprave na ta čas v letu tako obremenijo, da privedejo do prebavnih motenj in slabega počutja.

Za zimski čas značilno hladno in vlažno vreme, pa daje tudi priložnost za hitrejše širjenje črevesnih okužb. Tako se pojavljajo značilna črevesna obolenja v obliki bruhanja, driske, slabosti, krčev in povišane telesne temperature.

Silicijev gel za prebavo

Pri tem je učinkovita pomoč silicijev gel za želodec in črevesje, ki ima izredno veliko sposobnost vezave patogenih bakterij, njihovih toksinov in plinov ter podpira regeneracijo prizadetega prebavnega trakta.

Silicijev gel lahko tako uporabljate pri želodčnem refluksu, zgagi, napenjanju, slabosti, bruhanju in driski. Primeren je za vse starostne skupine, od otrok do starejše populacije, pri čemer je potrebno paziti, da ga ne uživate sočasno z drugimi zdravili. Časovni razmik naj bo vsaj 2 uri.

Uporaba silicijeva gela ni časovno omejena, zato ga lahko uporabljate tudi preventivo, dlje časa. Vstopite v novo leto pozitivni, zdravi in polni energije ter z dobrim občutkom v trebuhu.

Članek je pripravil: Carso d.o.o.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.