Veseli nas, da ste izbrali Petrolovo pot do Lekarnarja

Če označite polje podajate izrecno soglasje, da bo PETROL d.d., Ljubljana vaše posredovane osebne podatke obdeloval, za namene trženja. Podano soglasje lahko kadarkoli prekličete. Več.
Stranka z izpolnitvijo in potrdilom obrazca poda izrecno soglasje, da Petrol kot upravljavec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke in sicer za naslednje kategorije osebnih podatkov: podatke, ki se nanašajo na imetnika, med drugim: ime in priimek, kraj, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, elektronski naslov, podatke o gospodinjstvu, velikosti stanovanja, o poslovni dejavnosti, načinu plačila in predvidenem roku nakupa novega izdelka, o ogrevanju, spolu, datumu rojstva, zaposlitvenem statusu, vrsti stavbe. Stranka s potrdilom podaja soglasje, da Petrol za potrebe segmentiranega in ciljnega trženja obdeluje vse podatke, ki jih hrani o posamezniku in jih je pridobil ob njegovih nakupih, sklepanju pogodb ali med drugimi oblikami interakcije s potrošnikom.

Stranka z ustrezno izpolnitvijo in potrdilom soglaša, da Petrol te podatke obdeluje in zbira za spodaj naštete namene: statističnih obdelav, pošiljanja ponudb, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja oglasnih gradiv, obveščanja o novostih v dobaviteljevi ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev, določanja odjemalčevega okvira porabe, obdelave preteklega nakupnega obnašanja, za telefonsko in pisno anketiranje, izgradnje baze podatkov za potrebe upravljanja odnosov s kupci, neposrednega, segmentiranega in ciljnega trženja.

Stranka lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za pošiljanje oglasnega gradiva, obveščanja o novostih v ponudbi in poslovanju dobavitelja ter njegovih poslovnih partnerjev. Dovoljenje se lahko prekliče pisno na naslov: Petrol d.d., Ljubljana, Dunajska 50, 1000 Ljubljana, s pripisom Petrol klub, na elektronskem naslovu klub@petrol.si ali na brezplačni telefonski številki 080 22 66. Odjava je možna tudi s klikom ob vsakokratnem elektronskem pošiljanju oglasnih sporočil ali v primeru brezplačnega SMS sporočila s SMS sporočilom »Petrol stop« ali »Stop« na številko 4246.

Petrol zagotavlja, da bo prejete osebne podatke stranke in vse ostale podatke obdelane pri uresničevanju svojih zakonitih interesov, ki prevladajo nad interesi stranke, ščitil pred nepooblaščenim razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim tretjim osebam, in sicer v skladu z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Petrol bo hranil osebne podatke do preklica soglasja za obdelovanje osebnih podatkov. Podatki o poslanih oglasnih sporočilih se hranijo do preklica dovoljenja za pošiljanje reklamnih sporočil. Stranka z dano privolitvijo hkrati soglaša in pooblašča Petrol, da za namene: določene v teh pravilih, posreduje podatke o stranki svojim podizvajalcem na ozemlju Republike Slovenije, s katerimi ima sklenjene pogodbe o obdelavi podatkov in ki podatke obdelujejo v njegovem imenu in za njegov račun, navedene zgoraj, posreduje svojim odvisnim, pridruženim ter skupaj obvladovanim družbam dane imetnikove osebne podatke. Družbe iz te alineje so navedene na strani http://www.petrol.si/o-podjetju/petrol/skupina-petrol. Stranka s potrdilom tega obrazca soglaša, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami, kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavnim zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Manj.
Close icon
29. 7. 2018

Eucerin Even Brighter vam je na voljo kar 30% ugodneje.

Eucerin Even Brighter vam je na voljo kar 30% ugodneje.

Za vidno bolj sijočo kožo
Izpostavljenost soncu, hormonske spremembe, vnetje kože in brazgotine zaradi aken lahko povzročijo hiperpigmentacijo. Čeprav je hiperpigmentacija sama po sebi običajno neškodljiva, pa lahko povzroči veliko stisko, saj se temni madeži navadno pojavijo na obrazu, dlaneh in drugih zelo vidnih delih telesa, ki so izpostavljeni soncu, in jih je težko skriti. Hiperpigmentacija se pojavi zaradi prekomerne tvorbe melanina na določenih predelih kože. 

"Hiperpigmentacija se izraža v obliki ploskih, potemnelih območij kože, ki so svetlo rjave do črne barve ter različnih velikosti in oblik."

Obstajajo številne vrste hiperpigmentacije, najpogostejše pa so naslednje:

Pigmentne madeže, kot so starostne pege, povzroči izpostavljenost soncu. Praviloma se pojavijo na tistih delih telesa, ki so pogosto izpostavljeni soncu, kot so obraz, dlani in roke. Pigmentni madeži so običajno majhna, potemnela območja kože.

Melazmo ali kloazmo pogosto imenujemo tudi »nosečniška maska«, saj se pojavi pri 90 % nosečnic. Povzročijo jo hormonski vplivi, kot so nosečnost in kontracepcijske tabletke, izraža pa se kot temna območja nepravilnih oblik na obrazu ali rokah, ki so lahko precej velika.

Postinflamatorna hiperpigmentacija se pojavi, ko se poškodba kože ali rana zaceli in ostane plosko območje potemnele kože. Pogosta je pri ljudeh, ki trpijo zaradi aken, lahko pa jo povzročijo tudi kozmetični postopki, kot so dermabrazija, laserski poseg in kemični piling. 

Obstajajo tudi drugi dejavniki, ki lahko vplivajo na potemnitev posameznih območij kože – npr. brazgotine, vrojena znamenja, solarna ali aktinična keratoza in kožni rak –, toda ti niso označeni kot oblika hiperpigmentacije. 

Kaj lahko storite glede hiperpigmentacije?

Protipigmentacijski postopki 

Kemični pilingi: z nanosom kisle raztopine na obraz, dlani ali stopala se odstranijo površinske plasti kože. Te kemikalije povzročijo, da se na koži naredijo mehurji, ki se postopoma odluščijo, spodaj pa se razkrije nova in enakomerno pigmentirana koža. 

Laserske terapije imajo precej podoben učinek, a so bolj natančne, saj lahko dermatolog bolje uravnava intenzivnost postopka. Te terapije vključujejo tudi »obdelavo« prizadetih območij s tehnologijo IPL (intenzivno pulzirajočo svetlobo). Najnežnejši postopki delujejo le na epidermis (površinsko plast kože), intenzivnejši pa lahko prodrejo v najgloblje plasti kože. 

Aktivne sestavine v kozmetičnih izdelkih: "Testi so pokazali, da je B-resorcinol izjemno učinkovit pri zmanjšanju tvorbe melanina." 

B-resorcinol ali butil resorcinol je glavna aktivna sestavina izdelkov linije Eucerin Even Brighter. Kožo le malo draži ali je sploh ne draži in je učinkovit proti glavnim vrstam hiperpigmentacije, kot so melazma in starostne pege. 

Klinično je dokazano, da B-resorcinol začne vidno zmanjševati temne madeže že v štirih tednih, z redno uporabo pa poskrbi za še boljše rezultate.

Ne glede na to, za katero možnost se odločite, obvezno vsak dan uporabljajte sredstvo za zaščito pred soncem s širokim spektrom, ki bo preprečilo nadaljnjo hiperpigmentacijo. Even Brighter dnevna krema vsebuje ZF in B-resorcinol, ki zmanjša obstoječe temne madeže.

Eucerin Even Brighter vam je na voljo 30% ugodneje.

Akcija traja od 19.7. do razprodaje akcijskih zalogi.

Besedilo je pripravilo podjetje Beiersdorf Slovenija d.o.o..

Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.