31. 8. 2018

Eucerin Even Brighter vam je na voljo kar 30% ugodneje. poteklo

Eucerin Even Brighter vam je na voljo kar 30% ugodneje.

Za vidno bolj sijočo kožo
Izpostavljenost soncu, hormonske spremembe, vnetje kože in brazgotine zaradi aken lahko povzročijo hiperpigmentacijo. Čeprav je hiperpigmentacija sama po sebi običajno neškodljiva, pa lahko povzroči veliko stisko, saj se temni madeži navadno pojavijo na obrazu, dlaneh in drugih zelo vidnih delih telesa, ki so izpostavljeni soncu, in jih je težko skriti. Hiperpigmentacija se pojavi zaradi prekomerne tvorbe melanina na določenih predelih kože. 

"Hiperpigmentacija se izraža v obliki ploskih, potemnelih območij kože, ki so svetlo rjave do črne barve ter različnih velikosti in oblik."

Obstajajo številne vrste hiperpigmentacije, najpogostejše pa so naslednje:

Pigmentne madeže, kot so starostne pege, povzroči izpostavljenost soncu. Praviloma se pojavijo na tistih delih telesa, ki so pogosto izpostavljeni soncu, kot so obraz, dlani in roke. Pigmentni madeži so običajno majhna, potemnela območja kože.

Melazmo ali kloazmo pogosto imenujemo tudi »nosečniška maska«, saj se pojavi pri 90 % nosečnic. Povzročijo jo hormonski vplivi, kot so nosečnost in kontracepcijske tabletke, izraža pa se kot temna območja nepravilnih oblik na obrazu ali rokah, ki so lahko precej velika.

Postinflamatorna hiperpigmentacija se pojavi, ko se poškodba kože ali rana zaceli in ostane plosko območje potemnele kože. Pogosta je pri ljudeh, ki trpijo zaradi aken, lahko pa jo povzročijo tudi kozmetični postopki, kot so dermabrazija, laserski poseg in kemični piling. 

Obstajajo tudi drugi dejavniki, ki lahko vplivajo na potemnitev posameznih območij kože – npr. brazgotine, vrojena znamenja, solarna ali aktinična keratoza in kožni rak –, toda ti niso označeni kot oblika hiperpigmentacije. 

Kaj lahko storite glede hiperpigmentacije?

Protipigmentacijski postopki 

Kemični pilingi: z nanosom kisle raztopine na obraz, dlani ali stopala se odstranijo površinske plasti kože. Te kemikalije povzročijo, da se na koži naredijo mehurji, ki se postopoma odluščijo, spodaj pa se razkrije nova in enakomerno pigmentirana koža. 

Laserske terapije imajo precej podoben učinek, a so bolj natančne, saj lahko dermatolog bolje uravnava intenzivnost postopka. Te terapije vključujejo tudi »obdelavo« prizadetih območij s tehnologijo IPL (intenzivno pulzirajočo svetlobo). Najnežnejši postopki delujejo le na epidermis (površinsko plast kože), intenzivnejši pa lahko prodrejo v najgloblje plasti kože. 

Aktivne sestavine v kozmetičnih izdelkih: "Testi so pokazali, da je B-resorcinol izjemno učinkovit pri zmanjšanju tvorbe melanina." 

B-resorcinol ali butil resorcinol je glavna aktivna sestavina izdelkov linije Eucerin Even Brighter. Kožo le malo draži ali je sploh ne draži in je učinkovit proti glavnim vrstam hiperpigmentacije, kot so melazma in starostne pege. 

Klinično je dokazano, da B-resorcinol začne vidno zmanjševati temne madeže že v štirih tednih, z redno uporabo pa poskrbi za še boljše rezultate.

Ne glede na to, za katero možnost se odločite, obvezno vsak dan uporabljajte sredstvo za zaščito pred soncem s širokim spektrom, ki bo preprečilo nadaljnjo hiperpigmentacijo. Even Brighter dnevna krema vsebuje ZF in B-resorcinol, ki zmanjša obstoječe temne madeže.

Eucerin Even Brighter vam je na voljo 30% ugodneje.

Akcija traja od 19.7. do razprodaje akcijskih zalogi.

Po 30% ugodnejši ceni vam je na voljo samo še: 

  • Eucerin Even Brighter, koncentrat (6 x 5 ml) in

Besedilo je pripravilo podjetje Beiersdorf Slovenija d.o.o..

Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.

Akcija je potekla.