15. 3. 2022

Foresto - ovratnica proti zajedavcem.

Na trgu je veliko različnih pripravkov za zatiranje bolh. Zakaj so ovratnice tako popularne?

Na trgu je veliko različnih pripravkov za zatiranje bolh. Zakaj so ovratnice tako popularne?

Če imate psa, so bolhe stalna skrb. Ob rednem krtačenju dlake preverite glavnik pod povečevalnim steklom in opazili boste premikanje, skakanje črnih pik. Dejstvo je, da če najdete bolho, potem veste, da imate problem. To ne pomeni samo, da boste naslednje tedne posvetili čiščenju in sesanju, vendar obstaja tveganje, da vaš pes dobi kožni dermatitis, ki ga povzročajo bolhe.

Psi pridejo z lahkoto v stik s klopi. Običajen tek po dolgi travi lahko povzroči, da se en ali več teh zajedavcev pritrdi in se hrani s krvjo vašega psa, zato je pomembno, da poskrbite, da ima vaš pasji spremljevalec najboljšo možno zaščito.

Ti zajedavci pogosto živijo v dolgi travi v parkih in  gozdovih in se oprimejo dlake živali, ki gre mimo grma ali trave. Ko najdejo primeren prostor za pritrditev, lahko ostanejo pritrjeni na psa več dni. Klopi so več kot samo nadležni zajedavci, saj prenašajo resne bolezni kot sta klopni meningoencefalitis in erlihioza v nekaj urah po pritrditvi, zato je zelo pomembno, da preprečimo ugriz in sesanje krvi pri vašem psu. 

Zdravilo Foresto ovratnica preprečuje infestacijo z bolhami in klopi s preprostim stikom s kožo mačke ali psa, zaradi česar je neprimerljiva z drugimi ovratnicami. Foresto ovratnica zagotavlja dolgotrajno zaščito pred bolhami in klopi do 8 mesecev.

Za razliko od drugih izdelkov (tablete, kožni nanosi), ki delujejo šele, ko zajedavci ugriznejo ali sesajo kri vašega mačka ali psa, Foresto ovratnica deluje proti zajedavcem ob kontaktu še predno le-ti ugriznejo vašega ljubljenčka. Foresto ovratnica deluje tako, da sprošča zdravilni učinkovini v nadzorovanih in majhnih odmerkih iz inovativne oblike polimernega matriksa ovratnice, z zagotavljanjem dolgotrajne zaščite.

Foresto ovratnica je brez vonja, vodoodporna in enostavna za uporabo. Foresto ovratnica proti bolham in klopom je  učinkovita dolgotrajna zaščita proti zajedavcem.

Vrste zaščite proti bolham in klopom

Za zaščito pred bolhami so vam na voljo tudi preparati v obliki tablet, sprejev in kožnih nanosov.

Kožni nanosi so odlična izbira za zaščito vašega psa, še posebej, če izberete zdravilo Advantix, ki ubije bolhe ob kontaktu. Tako kot tablete in spreji, kožni nanosi delujejo ob rednem nanašanju ponavadi na štiri tedne.

Inovativne ovratnice proti bolham pa ponujajo prednost pred kožnimi nanosi kot naprimer brez potrebe ponovnega nanašanja na žival in pogosto ostanejo učinkovite več mesecev. 

Zdravilo Foresto ovratnica za pse ubije bolhe in klope  ob kontaktu, predno se le-ti prisesajo  in zaščita traja do osem mesecev. Je vodoodporna, brez vonja in izgleda kot običajna ovratnica. Z inovativno tehnologijo, ki počasi in kontrolirano sprošča odmerke dveh zdravilnih učinkovin, Foresto ovratnica poskrbi, da vaš pes ostane zaščiten, tudi če ste pozabili, da jo nosi.

Kako deluje Foresto ovratnica?

Zdravilo Foresto ovratnica proti bolham in klopom deluje tako, da počasi in kontrolirano sprošča nizke odmerke zdravilnih učinkovin (imidakloprid in flumetrin), tako da je vaš pes vedno zaščiten. Sproščanje se začne, ko pride ovratnica v stik s kožo ali dlako vašega psa in zdravilni učinkovini vstopita v naravni lipidni sloj kože, pri čemer v 48 urah po namestitvi ovratnice začneta delovati proti bolham in klopom ter preprečujeta nadaljnje okužbe do 8 mesecev.

Zakaj Foresto ovratnica?

Obstajajo številne druge ovratnice, vendar nobena ne deluje tako kot Foresto ovratnica. Za razliko od drugih ovratnic je Foresto ovratnica zdravilo, ki ubije bolhe ter odbija in ubija klope ob stiku, kar pomeni, da zajedavcem ni treba ugrizniti ali ubosti svojega gostitelja - hišnega ljubljenčka. Foresto ovratnica je enostavna za nošenje in nudi zaščito, ki traja do osem mesecev, kar pomeni, da si ni potrebno zapomniti, kdaj smo nazadnje dali zaščito. Ovratnica je brez vonja (za razliko od drugih ovratnic) in vodoodporna, nudi zaščito ne samo pred bolhami, temveč tudi klopi in vam zagotavlja mir.