22. 11. 2018

Geratherm Ovu Control vam je na voljo 15% ugodneje. poteklo

Geratherm Ovu Control vam je na voljo 15% ugodneje.

Pari, ki se spopadajo s težavami z zanositvijo, uporabljajo različne metode za ugotavljanje svojih plodnih dni, v katerih lahko intenzivirajo spolne odnose za povečanje možnosti zanositve. Testi za ugotavljanje ovulacije, kot so urinski testni trakovi, so za enkratno uporabo, zato so dragi. Zamerijo jim tudi, da niso praktični in higienski. 

Zato je priročni mikroskop, ki omogoča zanesljivo in higienično določanje plodnega obdobja ženske, odlična rešitev. Čas plodnosti pokaže 24 ur prej kot urinski testi. Je v praktični obliki šminke, z malo baterijsko lučko, ki pripomore k dobri vidljivosti vzorca.

Metoda je preprosta
Pri pristopu, imenovanem »ferning«, s pomočjo drobnega mikroskopa iščemo vzorec praproti v podjezični slini, ki je posledica porasta vsebnosti estrogena pred ovulacijo. Ko se raven estrogena v telesu zviša, se v telesu zviša delež soli; ta se kaže kot vzorec praproti v slini. Pozitiven vzorec kaže na t. i. plodno okno oz. da je ženska v ravno pravšnjem časovnem obdobju za zanositev. Metoda je alternativa urinskim testnim trakovom, ki omogočajo napoved ovulacije na podlagi nenadnega dviga vrednosti luteinizirajočega hormona (LH). Urinski testni trakovi so sicer zelo natančni, vendar njihovi rezultati niso vedno jasni, saj sprememba hormonskega stanja pri nekaterih ženskah ni dovolj opazna, pri drugih, npr. ženskah s sindromom policističnih jajčnikov, pa so lahko lažno pozitivni.

Raziskave potrjujejo učinkovitost in superiornost testa
Na spletu obstaja nekaj podobnih izdelkov, za katere pa so podatki o učinkovitosti skromni. Zato se je proizvajalec GERATHERM MEDICAL odločil izvesti raziskavo za meritev učinkovitosti svojega izdelka. Nemška študija, objavljena v strokovni reviji Gynecologic and Obstetric Investigation leta 2013, je vključevala 47 žensk, ki so bile zdravljene s postopki oploditve z biomedicinsko pomočjo in so preizkusile test z mikroskopsko napravo Test plodnosti OVU CONTROL. Raziskovalci so potrdili, da se lastni rezultati meritev uporabnic z OVU CONTROL v 89,4 % ujemajo z rezultati v laboratoriju, ki so jih izvedli izkušeni laboranti z uporabo profesionalnega mikroskopa (1). Res pa je, da so bile koncentracije estrogena pri bolnicah v stimuliranih ciklusih višje in zato lažje zaznavne. Zato so leta 2015 medicinski pripomoček preizkusili še na populaciji 74 žensk z normalnimi menstrualnimi ciklusi. Vzporedno so preskušale vsebnost LH v urinu s klasičnimi testi in vzorec praproti v slini s Testom plodnosti OVU CONTROL (2). Izkazalo se je, da sta testa ne le primerljivo zanesljiva, ampak tudi, da test na osnovi sline zaradi načina merjenja čas plodnosti pokaže 24 ur prej kot urinski testi, zato je časovno okno za zanositev daljše.

Izberite visokokakovostne izdelke
Geratherm Medical je poznani nemški proizvajalec visokokakovostnih termometrov, merilnikov krvnega tlaka in oksimetrov, ki redno skrbi za razvoj in zanesljivost svojih izdelkov. V skrbi za žensko zdravje so poleg testa plodnosti razvili tudi hitre diagnostične teste za pomoč pri hitrejšem odkrivanju okužb spolovil in sečil, ki lahko, če ostanejo nezdravljene, vplivajo tudi na plodnost, ter zgodnji test za ugotavljanje nosečnosti

Geratherm Ovu Control vam je na voljo 15% ugodneje.

Akcija traja od 22.11.2018 do 3.1.2019.

Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.

Besedilo je pripravila Potenza Medica d.o.o.

Viri:

  1. Salmasi, A. Ovulation detection in saliva, is it possible? Gynecol Obstet Invest 2013, 76 (3): 171–6.
  2. Gunther, V. Changes of salivary estrogen levels for detecting the fertile period EJOG 2015, 194: 38–42.

Akcija je potekla.