9. 11. 2017

Izdelki Basica so vam v posebni ponudbi na voljo 15% ugodneje! poteklo

Izdelki Basica so vam v posebni ponudbi na voljo 15% ugodneje! - Slika 1

Kaj je zakisanost?
Zakisanost telesa je zastajanje strupov v celicah, tkivih in v vseh organih. Ti strupi nastanejo zaradi vrenja nepravilne prehrane, stresa ter uporabe zdravil, antibiotikov in kontracepcijskih tablet. Ko se telo prenasiči s kislinami, to lahko povzroča številne bolezni. Prav kislost telesa je tista, ki omogoča virusom, bakterijam in glivam, da se nemoteno množijo in da pričnejo povzročati zdravstvene težave.

Simptomi zakisanosti (simptomi acidoze)
Dolgoročne spremembe kislinsko-bazičnega ravnovesja lahko prej ali slej vodijo do učinkov na različne telesne funkcije. Podobno različni so tudi simptomi zakisanosti (simptomi acidoze). Ker kronična zakisanost nima specifičnih simptomov, ostane pogosto več let neodkrita. Simptomi zakisanosti se lahko pri splošnem počutju kažejo kot utrujenost in izčrpanost, zmanjšana kondicija, slabša koncentracija, povečana občutljivost za stres, nervoznost, zmanjšana odpornost, težave z mišicami in sklepi, spremembe kože, las in nohtov.

Prehrana in zakisano telo
Da bi našli vzroke zakisanosti, je najpomembnejše premisliti o prehrani. Predvsem živila s z živalskimi beljakovinami (meso, ribe, mlečni izdelki) so vzrok zakisanosti. Zakisano telo je predvsem posledica tega, da človek zaužije veliko izdelkov iz žitaric (predvsem kruha) in malo svežega sadja, zelenjave in solate. Vzrok zakisanosti je torej to, da se zaužije preveč živil, ki tvorijo kisline, torej takih, ki vsebujejo veliko beljakovin. Beljakovine vsebujejo žveplo in fosfor, ki se razgradita v žvepleno kislino in fosforno kislino, posledica pa je zakisano telo. Takšne kisline se nevtralizirajo s puferskimi sistemi, vendar le v primeru, da zakisano telo dobi dovolj bazičnih mineralnih snovi: to je mogoče s prehrano ali z bazičnimi prehranskimi dopolnili.

Prehranska dopolnila Basica
Prehranska dopolnila Basica z bazičnimi mineralnimi snovmi in dragocenimi mikroelementi stabilizirajo kislinsko-bazično ravnovesje, zmanjšajo utrujenost in izčrpanost, podpirajo duševno vitalnost in navdihnejo z novo močjo. Izdelki Basica vsebujejo cink, ki prispeva k uravnanemu kislinsko-bazičnemu ravnovesju in normalni duševni delovni sposobnosti, kalcij za vitalen energijski metabolizem in magnezij, ki prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Gre za nemške izdelke, ki ne vsebujejo barvil, konzervansov, laktoze in sladkorja. Na voljo je šest različnih izdelkov Basica.

Besedilo je pripravilo podjetje Vivalis d.o.o.

Izdelki Basica so vam na voljo 15% ugodneje.

Akcija traja od 30.10. do 30.11.2017.

Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom! 

Akcija je potekla.