30. 7. 2021

Izdelki Durex so vam na voljo 20 % ugodneje. do 8. 8. 2021

Izdelki Durex so vam na voljo 20 % ugodneje

Po vsem svetu in tudi v Sloveniji se v zadnjih letih zaznava trend naraščanja spolno prenosljivih okužb v poletnem času. Raziskave kažejo, da med počitnicami zlasti mladi pogosteje sklepajo nova znanstva in prijateljstva ter tudi intimne stike, pri tem pa se jih še vedno veliko ne zaščiti. Zato se v takšnih situacijah mladim in vsem spolno aktivnim pri spolnih odnosih priporoča dosledno uporabo kondoma. Kondom je najzanesljivejša zaščita pred spolno prenosljivimi boleznimi.

Zdrava spolnost ni pomembna samo zaradi preprečevanja spolno prenosljivih okužb in neželenih nosečnosti, ampak je pomemben element zdravega načina življenja in duševnega zdravja. Medtem, ko kontracepcijske tablete ščitijo pred nenačrtovano nosečnostjo, ne predstavljajo zaščite pred spolno prenosljivimi okužbami. Zato je pomembna pravilna in dosledna uporaba kondoma, ki mora biti obvezen del prtljage vsakega popotnika in popotnice.

V primeru nezaščitenega tveganega spolnega odnosa priporočamo obisk zdravnika v primeru znakov okužbe, kot so spremembe na zunanjih spolnih organih, rdečica, bolečine, srbečica ali izcedek; oziroma testiranje na spolno prenosljive bolezni - na virus HIV in viruse hepatitisov. Zgodnje odkrivanje namreč pripomore k boljšemu izidu bolezni in preprečuje nadaljnje širjenje bolezni.

Vsekakor se lahko še pred dopustom na vročih plažah odločimo, da ne bomo zaletavo flirtali in si dokazovali, da smo greha vredni. Če pa bo strast prevladala, si vseeno nekam priročno pripravite kondome. Tako gospodje kot tudi dame.

Prispevek je pripravilo podjetje ARC-Kranj, d.o.o. Hrastje 52k, 4000 Kranj

Izdelki Durex so vam na voljo 20 % ugodneje.

Akcija traja od 30. 7. do 8. 8. 2021

Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.