9. 2. 2017

Kako sem izgubila 3 kg v 2 tednih?

Kako sem izgubila 3 kg v 2 tednih? - Slika 1

Za mano je drugi teden nuMe izziva. Tokrat kombiniran jedilnik z dnevnim vnosom 1.000 – 1.200 kcal. Kombiniran jedilnik pomeni, da si poleg jutranjega Slim Shakea (nadvse okusen Morning Cappucino) privoščim še jabolko ali banano. Odlična pa je tudi mešanica Slim Shakea po okusu (predlagam Blueberry Raspberry Heaven), ki ji dodamo polovico banane, 30g ovsenih kosmičev, 1 žlico kokosove moke in eno žlico chia semen (alternativa so lanena semena).

Počutje? Še vedno odlično. Čutim, da mi je tisti »obroč« okrog pasu splahnel. To so opazile tudi prijateljice. In to občutim pri zapenjanju kavbojk, kar me vedno znova spravi v dobro voljo.

Vedno pa se veselim tudi kosila, ki poleg nuMe Slim juhe vsebuje tudi obrok, ki si ga pripravim sama. Gre za kombinacijo beljakovin z zelenjavo, se pravi meso ali riba z zelenjavo po izbiri ali pa moja najljubša – ogromna skleda solate. Primer obroka, ki ga prilagam spodaj, si z lahkoto pripravite tudi vnaprej, spravite v shranjevalno posodico in pojeste za kosilo v službi. Tudi hladno je odlično! 

nuMe hranaZgoraj vidite na kokosovem maslu in čebuli popečena izkoščičena piščančja bedra, ki sem jih pred tem narezala na koščke. Dodala sem jim korenje in por, malo zalila z vodo in podušila. Začinila sem jih s curryjem, kurkumo in rožmarinom. Ker pa obožujem pikantno hrano, sem po vrhu posula še kajenski poper.

Preden sem stopila na tehtnico sem bila prepričana, da je teža narasla, saj sem dodala kalorije v primerjavi s prejšnjim tednom. Vendar je na moje presenečenje tehtnica pokazala še 0,5kg manj. Jupi!

Prvi dan: 68.1 kg / Prsi: 91,5 cm / Pas: 75,5 cm / Boki: 101,5 cm
Po 1 tednu: 65,7 kg / Prsi: 90,5 cm / Pas: 74,5 cm / Boki: 101 cm
Po 2 tednih: 65,1 kg / Prsi: 90,5 cm / 74 cm / 100,5 cm

Se pravi, sem izgubila skupaj 3 kg  in 3,5 cm!

nuMe prehranski režim zares deluje! Všeč mi je, da izgubljaš težo počasi, saj se s tem lažje izogneš jo-jo efektu. Za dosego mojega cilja (-5kg) bom potrebovala verjetno še vsaj 2 tedna. Vmes pridno vpisujem vse potrebo v NGB Coaching plan, kjer se predvsem ukvarjam s svojimi preteklimi vzorci in mi je Tamara tudi na voljo za vsa vprašanja in dileme ter z veseljem priskoči na pomoč. Obvezno pa oddelam tudi 2 NBG treninga tedensko za moč, ki mi vzame le 30 min in ga naredim v udodbju svojega doma.  Več o tem še napišem.

Se že veselim naslednjega tehtanja!

Avtor: Laura Borota, www.njenapot.si