20. 5. 2020

Kapsule Novalac Prenatal so vam na voljo 15% ugodneje.

Kapsule Novalac Prenatal so vam na voljo 15% ugodneje.

Novalac prenatalne kapsule so izdelek najnovejše generacije, primeren za ženske, ki načrtujejo nosečnost, nosečnice in za doječe matere.

Nosečnost je eno od najbolj zahtevnih obdobij pri ženskah. V tem času se zaradi rasti in razvoja novega bitja povečajo potrebe po nekaterih hranilih kar za 50–100 %, celice se hitreje delijo in organi se razvijajo, zato je primerna oskrba s hranili zelo pomembna. Strokovnjaki svetujejo uravnoteženo in raznoliko prehrano ter dodatek vsaj ključnih hranil: folne kisline, železa in omega-3 maščobne kisline. 

Novalac prenatalne kapsule vsebujejo skrbno izbrane sestavine, s katerim lahko ženske v rodni dobi nadomestijo povečane potrebe po hranilih.

V eni sami kapsuli Novalac prenatalne kapsule združujejo:

  • aktivno folno kislino (Quatrefolic),ki omogoča zmanjšano tveganje za okvare nevralne cevi in drugih prirojenih napak pri otroku,
  • železo Lipofer (visokoabsorptivno železo), ki zagotovi ustrezno količino železa in ne draži želodca, 
  • DHA omega-3 maščobne kisline omogočajo ustrezen razvoj možganov in vida pri otroku,
  • in druge ključne hranilne snovi za zdrav razvoj dojenčka. 

Zadostuje 1 kapsula na dan. Kapsule so brez laktoze, glutena in GSO. 

Aktivna folna kislina Quatrefolic
Za zdrav razvoj otroka je ključno pravočasno jemanje dodatkov s folno kislino tri mesece pred načrtovano zanositvijo in vsaj še prve tri mesece nosečnosti, kar zmanjša možnost okvar nevralne cevi za 72 %1.

Novalac prenatalne kapsule vsebujejo najnovejšo četrto generacijo aktivne folne kisline Quatrefolic, katere prednost je, da jo telo lahko izkoristi v celoti. 

Železo Lipofer ne draži želodca
Med nosečnostjo mora materino telo zagotavljati kri tudi za krvni obtok dojenčka. Zaradi hitre rasti ploda je zato povečana potreba po železu, 42 %2 nosečnic je anemičnih. Novalac prenatalne kapsule vsebujejo železo Lipofer posebno oblika železa, ki omogoča boljšo absorpcijo železa v kri in hkrati ne povzroča prebavnih težav nosečnicam. 

Omega-3 maščobna kislina DHA
Novalac prenatalne kapsule vsebujejo optimalno dnevno količino DHA za nosečnice in doječe matere (210 mg DHA) in omogočajo optimalen kognitivni razvoj otroka, optimalen očesni razvoj otroka in zmanjšuje nevarnost prezgodnjega poroda.  

  1. Vir: Antolič Novak Živa et al. Klinična prehrana v nosečnosti. Center za razvoj poučevanja, Medicinska fakulteta v Ljubljani. 2015.
  2. Vir: WHO. Guideline: Daily iron and folic acid supplementation in pregnant women. Geneva, World Health Organizaton, 2012.  

Kaj potrebujeta bodoča mamica in njen dojenček? 

Akcija traja od 20.5.2020 do razprodaje zalog.

Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.