17. 4. 2019

Klopi in bolhe napadajo male živali, zaščitite jih z naravnimi preparati na osnovi česna in limonske trave. poteklo

Klopi in bolhe napadajo male živali, zaščitite jih z naravnimi preparati na osnovi česna in limonske trave.

V poplavi sredstev za odganjanje in ubijanje klopov in bolh, se včasih pasji in mačji lastniki znajdejo pred dilemo, katerega izbrati. Dandanes nam trg nudi paleto izdelkov, od ovratnic in razpršilcev do ampul. Nekateri delujejo repelentno, tako da odganjajo zunanje zajedavce, spet drugi jih tudi ubijajo. Izbira posameznika je seveda individualna, vsekakor pa je zaščita naših ljubljencev pred bolhami in klopi nujna.

O bolhah in klopih se zadnja leta veliko govori in to ne zaman. Klopi predstavljajo,  tako za nas kot za naše domače živali, veliko nevarnost zaradi prenosa klopnih bolezni. Preko klopnih ugrizov lahko živali obolijo za boreliozo, anaplazmozo in babeziozo - bolezni, ki terjajo dolgotrajno zdravljenje in lahko pustijo tudi dolgotrajne posledice na organizmu. Bolhe pa niso le neprijetna nadloga, ampak pri določenih živalih tudi vzrok za težave s kožo. Alergija na boljši ugriz pri psih ni tako redka. Pri tej se po telesu pojavijo majhne pikice (sledi ugrizov), zaradi alergijske reakcije na boljšo slino pa se pri živalih razvije tudi srbečica in rdečica, ki sta zelo neprijetni in lahko vodita v izgubo dlake in obširnejše kožne težave. Poleg nelagodja, ki se pojavi pri ljubljencih,  se bolhe pogosto lahko zaredijo tudi na bivalnih površinah (preproge, sedežna garnitura, posteljice za živali, postelje) in tako se sklene začaran krog.

Proti klopom in bolham so na voljo farmakološki in naravni pripravki. Nemški proizvajalec Grau, katerega linija izdelkov za živali temelji na povsem naravnih sestavinah, ponuja naravne odganjalce proti bolham in klopom. Česnov granulat in česnove tablete so primerne za mačke, pse in konje. O česnu v prehrani živali kroži mnogo deljenih mnenj. Neredko slišimo ali preberemo, da je česen zaradi vsebnosti določenih snovi za male živali, zlasti pse, izredno nevaren in lahko njegova uporaba v prehrani privede do določenih težav. Vendar so to le govorice, saj je česen v določenih odmerkih za živali povsem varen in tudi koristen. V previsokih odmerkih pa seveda – kakor tudi mnoge druge snovi, med njimi tudi vitamini in minerali – lahko privede do določenih težav. V kolikor sledimo primernim odmerkom, z dajanjem česnovih pripravkov živalim ne bomo povzročili prav nobene škode. Česen odlično deluje kot odganjalec bolh in klopov. Teh malih nepridipravov sicer ne ubije, jih pa odganja, saj živali, ki redno uživajo česen oddajajo za klope in bolhe neprijetne vonjave in so zato zanje neatraktivne.

Česnov granulat in česnove tablete GRAU vsebujejo 100% posušen česen brez dodatnih primesi. Optimalen učinek, se zaradi povsem naravnega delovanja, doseže po dveh do treh tedenskih rednega dajanja. Tablete se dajejo psom in  konjem samostojno, prah pa je primeren za bolj izbirčne pse, saj se ga enostavno posuje po hrani. Prah je tudi bolj primeren za mačke, ki potrebujejo nižji dnevni odmerek.

Za še uspešnejšo zaščito je GRAU izdelal limonsko travo v razpršilu za pse. Poleg limonske trave vsebuje raztopina tudi nagljeve žbice, sivko in aromatični izvleček citrone. Limonska trava je rastlina, ki se uporablja kot odganjalec mrčesa tudi pri ljudeh. Tudi ta, tako kot česen, ustvari izredno neprijeten vonj za zunanje zajedavce in jih odganja. Uporaba limonske trave je zelo preprosta, saj jo napršimo med lopatice in na koren repa, dvakrat dnevno, in tako živali ne vznemirjamo z dolgotrajnim pršenjem po celem telesu. Za optimalno naravno zaščito proti bolham in klopom pri psih, se priporoča kombinirana uporaba česnovih tablet ali granulata z limonsko travo. 

Grau ponuja odlično alternativno v boju proti zunanjim zajedavcem, ki je izredno učinkovita, naravna in povsem neškodljiva za vašega štirinožnega prijatelja. 

Besedilo pripravil: BTL Marketing d.o.o.

Izdelki Grau za zaščito pred zajedavci so vam od 23.4. do 30.6.2019 na voljo 20% ugodneje. 

Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.

Akcija je potekla.