1. 9. 2020

Magnezij Krka v vrečkah vam je v mesecu septembru na voljo 10% ugodneje. do 30. 9. 2020

Magnezij Krka v vrečkah vam je na voljo 10% ugodneje.

Magnezij – mineral za zdrav duh in zdravo telo

Življenje je polno preizkušenj. Kako jih premagujemo, je velikokrat odvisno od počutja, na katero vpliva tudi ravnovesje mineralov in vitaminov v našem telesu. Pomanjkanje se lahko kaže kot neprijetna utrujenost, brezvoljnost, pomanjkanje energije, nezbranost, glavobol in motnje v delovanju mišic. Ti znaki lahko kažejo, da nam primanjkuje tudi magnezija.

Magnezij je eden od pomembnejših mineralov. Potreben je za delovanje živčevja in krčenje mišic (tudi srčne mišice), vpliva pa tudi na strukturo kosti. Prispeva k pomirjanju razdraženega živčevja in k boljši energijski presnovi. Skrb za zadovoljitev dnevnih potreb po tem mineralu je zato tudi skrb za boljše razpoloženje in večjo življenjsko moč.

Magnezij in šport

Vsem, ki ste telesno aktivni, strokovnjaki po končanem treningu svetujejo dodatek magnezija v kombinaciji z vitaminom B2. Znano je, da že 40 minut športne aktivnosti, denimo aerobike ali teka, podvoji potrebe po vitaminu B, ki sodeluje pri pretvorbi maščob v energijo.

Za nadomestitev primanjkljaja je pravi magnezijev citrat

Neuravnotežena prehrana, različne diete in neustrezna, predelana hrana lahko vplivajo, da telo ne dobi dovolj magnezija. Za optimalno zadostitev povečanih potreb je kot dopolnilo k uravnoteženi prehrani priporočljivo jemanje magnezija v obliki prehranskega dopolnila. Magnezij v obliki magnezijevega citrata telo zelo dobro prenaša in koristno porablja. Magnezijev citrat zagotavlja zelo dobro absorpcijo iz prebavil in tako omogoča, da je celicam na voljo več magnezija.

Edinstvena kombinacija magnezija in vitamina B2

Povečanim potrebam po magneziju in vitaminu B;lahko zadostite z uporabo prehranskega dopolnila Magnezij Krka 300. Zadostuje že 1 vrečka na dan, zelo aktivni odrasli pa lahko odmerek povečajo na 2 vrečki na dan. Edinstvena kombinacija magnezija in vitamina B omogoča boljšo regeneracijo po športni aktivnosti, saj telesu povrne energijske zaloge. Vitamin B je pri ljudeh, ki se redno ukvarjajo z vzdržljivostnim športom, potreben za pretvorbo maščob v energijo.

Magnezij Krka 300 v obliki granulata za pripravo napitka spodbuja rehidracijo, zato ga je najbolje zaužiti takoj po telesni aktivnosti. Je prijetnega okusa po pomaranči in limeti, ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, arom in sladil.Magnezij Krka 300 je visokokakovosten izdelek, proizveden v skladu s Krkinimi najvišjimi standardi.

Akcija traja od 1.9. do 30.9. 2020.

Vse akcije in popusti, objavljeni na lekarnar.com, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični lekarni.Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.