21. 1. 2017

Moj prvi teden z nuMe.

Moj prvi teden z nuMe. - Slika 1

Teden je minil v duhu novih začetkov. Pričela sem z nuMe prehranskim režimom, s katerim želim spremeniti svoje prehranjevalne navade in da se naučim jesti večkrat na dan po malo. V tem tednu sem vse svoje obroke nadomestila z nuMe slim shakei in juhami s kolagenom, kjer sem dnevno vnašala le po 750 kcal. Narediti sem namreč želela prečiščevalno kuro, potem pa nadaljujem s kombinacijo nuMe prehrane z ostalo zdravo prehrano.

Moj prehranski režim v tem tednu je vključeval 6 nuMe obrokov (4 slim napitke in 2 slim juhi s kolagenom). Glede na to, da sem z zajtrkom pričela med 8:00 in 8:30 je to pomenilo, da sem imela obrok na vsake 2 – 2,5h. Sliši se naporno, vem. Pa sploh ni! Zjutraj sem si pripravila dnevne obroke in izbrala 6 okusov, ki so mi tisti trenutek najbolj zadišali. Pospravila sem jih v nadvse simpatično in praktično embalažo, ki je oblikovana kot torbica, in bila sem pripravljena na izzive prihajajočega dneva. Seveda nikoli nisem pozabila na shaker, ki me je spremljal na vsakem koraku. Za pripravo obroka sem dolila še vodo in voilà, obrok je pripravljen. V kolikor sem imela planiran naslednji obrok, ko sem bila na poti, sem v shaker vnaprej nalila vodo in nato ob določeni uri vanj stresla vsebino vrečke, dobro pretresla in si zaželela dober tek. Nič lažjega.

nuMe.

Počutila sem se enostavno odlično. Nenapihnjeno, polno energije in sito. Lakote pa pravzaprav nisem čutila. Ne bom lagala, seveda sem sanjarila o pici. In čipsu. In slastnem burgerju. To so bile vse samo oči, ampak če sem se osredotočila na občutek v svojem želodcu, sem bila sita. Zaradi manjšega vnosa kalorij sem včasih začutila, da mi je padla raven sladkorja v krvi. Nič hudega, vedno sem imela pri roki tudi nuMe sadne karamele z okusom jagode. Bonbonček, ki ima le 17 kcal, je sladkega okusa in vsebuje glukomanan, ki poteši občutek lakote. Poleg tega pa olajša hrepenenje po sladkarijah, saj je res slastnega okusa in si ga lahko privoščiš brez slabe vesti.

nuMe.

Sem pa tudi grešila, priznam. V sredosem  svojemu fantu s krožnika piknila nekaj koščkov suhe salame. V petek sem si poleg nuMe juhice privoščila 2 perutnički in solato. Včeraj pa sem pogrizla 3 korenčke. Korenček imam kar ves čas tudi s seboj, da imam nekaj za grist in je res super. :)

Vsi smo samo ljudje in če nam zapaše si je tudi potrebno privoščit tisto kar nam diši. Seveda  brez pretiravanja. S tem je življenje bolj zabavno, družabno in v njem res uživamo:) In veste kaj? Rezultati so prav zato tu, ker poslušam svoje telo: 

Moje mere 16.1.2017: 68,1 kg / Prsi: 91,5 cm / Pas: 75,5 cm / Boki: 101,5 cm
Moje mere  23.1.2017: 65,7 kg / Prsi: 90,5 cm / Pas: 74,5 cm / Boki: 101 cm

Se pravi, sem izgubila skupaj 2,5 kg  in 2,5 cm!

Kot sem omenila v prejšnjem članku, sem si za cilj zastavila izgubiti 5 kg in nekaj centimetrov ter oblikovati svoje telo. In to težo seveda ohranjati. Zato s tem tednom prehajam na kombiniran jedilnik še z dodatnimi 300-400 kcal zdrave hrane – ob zajtrku kos sadja, ob kosilu pa poleg nuMe juhe še kos mesa ali ribe v kombinaciji z zelenjavo ali solato. Motivacije mi vsekakor ne manjka, saj so rezultati že po enem tednu odlični, kar me samo žene naprej.

Aktivirala si bom tudi NBG Plan in pričela z NBG vadbo, kjer imam 3xtedensko trening za moč in tudi jogo. Kar je najboljše – treninge lahko izvajam kar doma, v udobju svoje dnevne sobe in vse kar potrebujem, sta dve plastenki vode za uteži, kakšen stol in blazino. Pričela sem tudi z online NBG coaching načrtom, da bom lahko sledila svojemu napredku ter identificirala svoje slabe navade in kako jih spremeniti.

Se že veselim rezultata in sprememb v naslednjem tednu!

Avtor: Laura Borota, www.njenapot.si