24. 1. 2018

Moja zimska rutina za nego kože.

Moja zimska rutina za nego kože.

Kaj resnično potrebuje naša koža v zimskem hladnem obdobju?
Nezdrava in utrujena koža, suhe in rdeče oči, razpokane ustnice in roke - to so samo nekateri pokazatelji zime. Pokazali vam bomo kaj naša koža potrebuje v hladnem vremenu, da tudi pozimi izžareva lepoto in je lepo negovana.

Mraz, veter in suh zrak v ogrevanem prostoru: dobrodošla zima!
Čeprav nam je pozimi lahko zelo lepo, ko smo v toplini svojega doma odeti v debelo odejo s skodelico toplega čaja, je naša koža nenehno izpostavljena. Zakaj? Pri nižjih temperaturah se naše krvne žile zožijo, da ohranijo čim več toplote v telesu. Zaradi tega je koža manj prekrvavljena. S padcem temperature se upočasnjuje luščenje loja, ki kožo oskrbuje z lipidi oziroma endogeno maščobo. Pri -8°C se proces popolnoma ustavi, kar pomeni, da naša koža izgubi svojo naravno zaščito in shranjena tekočina še hitreje hlapi. Te spremembe so najbolj izrazite na koži obraza. Posledica: suha, bleda koža, ki zateguje. Zaradi tega pozimi obstaja velika potreba po kozmetičnih izdelkih za nego obraza.

Strokovnjaki svetujejo: pozimi se priporoča uporaba krem, ki so bogate z lipidi.
Obstajajo posebne kreme, ki ščitijo pred mrazom kot je na primer Cold Cream krema. Zagotavlja zadostno količino zaščite kože pred mrazom in zadrži vlago v koži čez cel dan. Isto pravilo velja za občutljive ustnice, ki pozimi potrebujejo posebno intenzivno zaščito. Uporabljajte Cold Cream hranljivi balzam v stiku z zelo visoko vsebnostjo maščob. Poleg tega je v zimskih mesecih priporočljivo, da ne uporabite dražilnih tretmajev, kot so agresivni pilingi in razne obrazne ščetke ter kozmetična sredstva, ki vsebujejo alkohol. Takšni pristopi namreč poškodujejo zaščitno plast kože in jo izsušijo. Še eno problematično območje so naše roke. Prav tako tudi one potrebujejo posebno nego v zimskem času.

Redno negujte vaše roke s Cold Cream koncentrirano kremo za roke in vedno nosite rokavice, ko greste ven.

Poleg očitno občutljivih mest ne smete pozabiti na ostale dele telesa, ki imajo 9x manj razpoložljivih žlez lojnic kot vaš obraz. Zato poudarjamo: dnevno negujete kožo vsega telesa. Mimogrede, imejte v mislih: vsakdo v hladnih dneh sanja o vroči kopeli. Ampak na žalost, kar paše za našo dušo, v tem primeru ni primerno za našo kožo. Vroča voda v kopeli odvzema maščobe koži, zato se še hitreje izsuši. Najboljše je, da se v kadi ne zadržujete predolgo.

Pred spanjem nanesite precejšno količino mleka Trixera Nutrition Nutri-fluid za kožo vašega telesa. Naslednje jutro se boste  zbudili brez občutka suhe kože, ki srbi in zateguje.

Zrak v ogrevanem prostoru pozimi nam škodi. Zaradi suhega in toplega zraka koža prenese večjo količino vlago na površino in se tako izsuši.

Tudi naše oči so ogrožene: pordelost, občutek suhega in pekoč občutek so lahko zelo neprijetne. Tukaj si boste vedno lahko pomagali z enim ali dvema potiskoma Avène termalne izvirske vode v področju okoli oči, kar bo pomirilo in hidriralo kožo. Pozimi je to popolnoma obvezno - še posebej za tiste, ki nosijo kontaktne leče!

Poskrbite za redno prezračevanje prostora ali nastavite vlažilec na radiator. Torej vaši koži nudite prijetno klimo! :)

Besedilo je pripravilo podjetje Oktal Pharma d.o.o.
https://www.eau-thermale-avene.si/