9. 2. 2018

Novo – BioGaia Protectis z vitaminom D3.

Novo – BioGaia Protectis z vitaminom D3.

Žvečljive tablete z okusom pomaranče
BioGaia Protectis D3 je prehransko dopolnilo, ki vsebuje patentirano mlečnokislinsko bakterijo Lactobacillus reuteri Protectis in vitamin D3.

Bakterija L. reuteri Protectis je naravno prisotna v človeškem telesu, kjer se je med evolucijo prilagodila na prebivanje v človeškem organizmu. Testirana je bila v več kot 120 kliničnih študijah in je dokazano varna za uporabo pri otrocih in odraslih.

Zadosten vnos vitamina D prispeva k delovanju imunskega sistema, mišic in k ohranjanju zdravih kosti pri splošni populaciji. Pri otrocih je vitamin D potreben za normalno rast in razvoj kosti.

Zaužijete dovolj vitamina D?
Nekateri izmed dejavnikov tveganja za pomanjkanje vitamina D so:1

  • obdobje od konca septembra do konca maja v deželah z manj sončnega obsevanja - nad 40 ̊zemljepisne širine, kjer leži tudi Slovenija,
  • nezadostna izpostavljenost sončnim žarkom zaradi pretiranega varovanja pred soncem,
  • dolgotrajno zadrževanje v zaprtih prostorih.

Prednosti:

  • Sinergija kombinacije probiotika in Vitamina D3
  • 400 IE vitamina D3 v eni tableti
  • Odličen okus
  • Primeren za celo družino 

Odmerjanje:
Ena žvečljiva tableta na dan. Ena tableta vsebuje 100 milijonov bakterij L. reuteri Protectis in 10 μg (400 IE) vitamina D3. Primerne so za odrasle in otroke od 3. leta naprej oz. ko so dovolj stari, da lahko prežvečijo tableto. Ena žvečljiva tableta vsebuje najmanj 100 milijonov živih L. reuteri Protectis in 10 µg (400 IE) vitamina D3, kar odgovarja 200 % PDV za odrasle. Proizvod se lahko uporablja med nosečnostjo in dojenjem. 

[1]. Holden C, MacDonald A. Vitamins and minerals in pediatrics. Nutrition and child health. London: Harcourt Publishers Limited, 2000: 79-99.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka ne smete prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek. Shranjujte na suhem mestu pri sobni temperaturi, nedosegljivo otrokom. Ne pozabite tudi na zdrav način življenja.