19. 2. 2019

Novost na Lekarnar.com: Lincomplex.

Novost na Lekarnar.com: Lincomplex.

Lincomplex je prehransko dopolnilo z inovativno sestavo, ki vsebuje mlečnokislinske bakterije Lactobacillus rhamnosus GG (LR GG) ter skrbno izbrane vitamine B in mineral cink. Prehransko dopolnilo LinComplex je plod slovenskega znanja in izkušenj Lekovih strokovnjakov.

Vsebuje mineral cink in vitamine B1 (tiamin), B2 (riboflavin) in B6, ki so pomembni za dobro počutje in delovanje našega telesa. Njihova količina se v našem telesu lahko zmanjša, če imamo pomanjkljivo prehrano, smo preobremenjeni ali če pride do velikih izgub teh mikrohranil zaradi drugih vzrokov, kot je v primeru driske.

Lactobacillus rhamnosus GG se v prehrani in prehranskih dopolnilih široko uporablja v svetu od leta 1990 in ima status GRAS (angl. generally- recognised-as-safe, splošno priznano kot varno). Ta sev je najbolje raziskan na svetu, njegova uporaba je podprta s  študijami, v katerih so dokazali varnost uporabe.

V rod Lactobacillus spadajo bakterije, ki so poleg drugih bakterij naravno prisotne v človeški črevesni mikrobioti (starejši izraz je črevesna mikroflora).

Vitamin B2 (riboflavin) ima vlogo pri ohranjanju zdravih sluznic. Največja sluznica v telesu je črevesna sluznica.

Vitamina B2 (riboflavin) in B6 prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Cink ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, zato lahko njegovo pomanjkanje v telesu vpliva na imunsko odpornost. Znan je tudi kot učinkovit antioksidant, kar pomeni, da je vključen v proces zaščite celic pred oksidativnim stresom.

Prehransko dopolnilo Lincomplex proizvajamo v sodobnem, visoko-tehnološkem, namenskem obratu v Mengšu, kjer poleg prehranskih dopolnil skladno z najvišjimi standardi  razvijamo, proizvajamo in pakiramo zdravila, podobna biološka zdravila za več kot 35 držav.

Vse podatke o vsebnosti posameznih sestavin najdete tukaj.

Besedilo je pripravilo podjetje Lek d. d.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Skrbite tudi za zdrav življenjski slog. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom.