15. 4. 2020

Odkrij Effaclar Spotscan iz La Roche-Posayja - Za popolno izkušnjo uporabi svoj mobilni telefon.

Odkrij Effaclar spotscan iz La Roche-Posayja - Za popolno izkušnjo uporabi svoj mobilni telefon.

Nova personalizirana aplikacija za analizo aknam nagnjene kože, ki jo poganja umetna inteligenca.

Za izdelavo najbolj natančnega in inovativnega algoritma je La Roche-Posay združil moči z dermatologi z vsega sveta, da bi analiziral na tisoče podob moških in žensk z različnimi vrstami kože in stopnjami resnosti aken.

Ali si lahko predstavljate, da bi izostali z dela ali šole zaradi aken? Ali pa da bi izgubili neko priložnost ali se obotavljali pokazati svoj obraz svetu zaradi nepravilnosti?
Za ogromno najstnikov in odraslih po vsem svetu akne predstavljajo veliko breme, ki vpliva na njihovo samozavest in kakovost življenja. Zdravniško strokovno znanje lahko pomaga, vendar le približno 5 do 10 % ljudi na svetu ima dostop do dermatologa. 

Effaclar Spotscan je La Roche-Posayjeva inovacija, ki spreminja življenja s pomočjo umetne inteligence, temelječe na obsežnih znanstvenih podatkih, potrebnih za izdelavo personalizirane analize aken.

Za izdelavo najbolj natančnega in inovativnega algoritma je La Roche-Posay združil moči z dermatologi z vsega sveta, ki so analizirali več kot 6000 posnetkov moških in žensk različnih etničnih skupin ter z različnimi vrstami kože in stopnjami resnosti aken. Natančnost aplikacije Effaclar Spotscan je bila potrjena s klinično študijo.

Izdelava aplikacije Effaclar Spotscan je bil pomemben podvig. V skoraj dveh letih smo v sodelovanju s petimi dermatologi in tremi kliničnimi raziskovalnimi organizacijami izdelali šest različic storitve in analizirali več kot 6500 posnetkov. Rezultat je storitev z veliko stopnjo natančnosti in zanesljivosti.

Dr. Sophie Seite, znanstvena direktorica, La Roche-Posay 

Takojšnja diagnoza aplikacije Effaclar Spotscan ugotovi stopnjo aken, ki lahko sega od 0 do 4+ (uporabniki, ki dobijo 2. ali višjo stopnjo aken, so opozorjeni, da je potreben posvet z dermatologom).

Na podlagi diagnoze storitev ponudi personalizirano rutino z izdelki Effaclar in posebne nasvete za nego kože. Simulator izboljšanja kože »prej/potem« prikaže pričakovane rezultate in uporabnikom omogoča, da sledijo napredku svoje kože. 

Effaclar Spotscan je odličen primer, kako lahko zdravstvo in umetna inteligenca sodelujeta v korist tako zdravnikov kot bolnikov. Splošni zdravniki lahko to novo storitev uporabijo za prepoznavanje stopnje resnosti aken svojih bolnikov. Splošni zdravnik lahko zdravi bolnika z aknami 1. stopnje, pri čemer se lahko izogne nepotrebni napotitvi k dermatologu, medtem ko algoritem priporoči, da se bolnik z aknami 2. ali višje stopnje neposredno obrne na dermatologa.

Medtem lahko akne pustijo brazgotine in ustvarijo potencialne psihološke posledice pri bolnikih. Algoritem aplikacije Effaclar Spotscan lahko pomaga k hitrejši odločitvi o obisku dermatologa in posledično zgodnejšemu zdravljenju aken, kar lahko hkrati prispeva k bolj pozitivnemu psihološkemu vplivu. 

Več na: www.si.spotscan.com

Pogoje uporabe aplikacije najdete tukaj.