20. 8. 2016

Poskrbimo za zdravo kožo in sijočo dlako naših ljubljencev v jesenskih dneh!

Poskrbimo za zdravo kožo in sijočo dlako naših ljubljencev v jesenskih dneh! - Slika 1

V poletnih mesecih lahko suh in vroč poletni zrak ter kopanje v morju, ki ga nekateri psi prav obožujejo, vplivajo na pojav težav s kožo in dlako, navkljub kakovostni in uravnoteženi prehrani in izdatni skrbi za nego. Pri psih težave s kožo takoj opazimo, saj se pes pogosteje praska, grize ali liže, pojavijo se brezdlačni predeli, pod katerimi je pordela, suha in luskasta koža, svoj sijaj pa izgubi tudi dlaka. V takih primerih jim najbolj pomagamo tako, da jim ponudimo ustrezno in kvalitetno prehransko dopolnilo, bogato z maščobnimi kislinami omega 3 in omega 6, biotinom in še nekaterimi drugimi elementi, ki pomagajo k povrnitvi zdravega stanja kože in sijoče dlake in tudi odpravljajo učinke alergijskih reakcij, ki so vidne na koži in dlaki.

Kapsule Pelo & Derme 750 mg (za mačke in majhne pse) ter Pelo & Derme 1500 mg (za srednje velike in velike pse) v svoji sestavi združujejo najkakovostnejše sončnično in ribje olje, ki sta vir maščobnih kislin omega 3 in omega 6, biotin, cink, vitamin A in E ter življenjsko pomembne aminokisline.

Kapsule pelo derm

Esencialne maščobne kisline so nujno potrebne za normalno delovanje tako človeškega kot živalskega organizma in jih telo ne more proizvesti samo, zato je nujno,  da jim našim psom ponudimo  v drugi obliki. Najkakovostnejše hrane vsebujejo dodatek teh maščobnih kislin in zadostujejo za ohranjanje zdrave kože in dlake, v primerih, ko pa zaradi določenih dejavnikov pride do njihovega pomanjkanja, pa jih moramo psom ponuditi v obliki prehranskih dodatkov. Suho in vroče poletno vreme je zelo obremenjujoče za kožo naših ljubljenčkov, zato lahko prekomerno izsuševanje in z njim povezane težave preprečimo z rednim dajanjem kapsul Pelo & Derme. Prav tako lahko kapsule uporabimo v primeru že obstoječih težav, saj kapsule Pelo & Derme predstavljajo uravnoteženo formulo za lajšanje težav, kot so suha koža, srbečica, tanka in lomljiva dlaka brez leska, izguba dlake ali v primeru okuženih področij na koži.

KLJUČNE SESTAVINE, KI PODPIRAJO ZDRAVO KOŽO IN SIJOČO DLAKO:

  • Maščobne kisline omega 3  in omega 6 namreč pomagajo pri lajšanju kožnih težav, kot so izsušenost, prhljajasta, pordela koža, saj pospešujejo mikrocirkulacijo v koži, prav tako pa igrajo pomembno vlogo pri celjenju ran in zmanjševanju vnetja.
  • Biotin je vitamin iz skupine vitaminov B kompleksa, ki sodeluje v presnovnih procesih nastajanja in nalaganja površinskih beljakovin, ki so pomemben del povrhnjice kože in dlake.
  • Cink je skupaj z biotinom nujen za optimalno nastajanje površinskih beljakovin.
  • Vitamin A je močan antioksidant, ki pomaga pri obnavljanju celic v vrhnjem sloju kože.
  • Vitamin E s svojim antioksidacijskim delovanjem ščiti pred delovanjem prostih radikalov.

Ines Čepin, dr.vet.med.
BTL marketing d.o.o.