7. 12. 2017

Skrivnost je v odlični absorpciji.

Skrivnost je v odlični absorpciji.

Predstavljamo vam novost na področju prehranskih dopolnil. Gre za liposomalna prehranska dopolnila, v katerih vidijo v podjetju CureSupport prihodnost.

V nizozemskem podjetju Curesupport so osredotočeni predvsem na razvoj, proizvodnjo in prodajo visoko kakovostnih dopolnil ter so specializirani za področje liposomalne tehnologije. Za proizvodnjo izdelkov uporabljajo samo kakovostne surovine, ki jih proizvedejo v lastnem laboratoriju, zato imajo lahko popoln nadzor nad celotnim proizvodnim procesom.

Liposomi so pravzaprav sodobna transportna oblika vnosa prehranskih dopolnil, ki v primerjavi z navadnimi dopolnili (kapsule, tablete) zagotavljajo veliko višjo stopnjo absorpcije, veliko večjo biološko vrednost in tudi boljšo zaščito aktivnih sestavin (npr. vitamina C, koencima Q10) pred neugodnimi vplivi v želodcu in črevesju.

Vse te pozitivne lastnosti liposomov izhajajo iz njihove posebne zgradbe, ki je zelo podobna zgradbi naših celic. Sestavljeni so namreč iz vodnega okolja v notranjosti in maščobne ovojnice, ki ščiti vodno vsebino z aktivno učinkovino pred zunanjimi vplivi. Taka sestava omogoča spojitev liposomov s črevesnimi celicami in neposredno sprostitev aktivnih učinkovin ujetih v notranjosti ali zunanjosti liposoma v krvni obtok ter od tod do celic, kjer jih pravzaprav tudi potrebujemo.

Na ta način lahko dosežemo od 30 % pa vse do 600 % več aktivnih sestavin v organizmu, primerjalno z učinkovino v navadnem prehranskem dopolnilu.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.