24. 8. 2016

V novo šolsko leto z zdravim nasmehom.

V novo šolsko leto z zdravim nasmehom. - Slika 1

Zdravi zobje in dlesni - zdravo telo, pripravljeno na vse šolske in popoldanske dogodivščine, ki jih prinaša novo šolsko leto. Pot do zdravih zob se zdi samoumevna in rutinska, prav zato je polna pomanjkljivosti, ki vplivajo na zdrav nasmeh. Da temu ne bo tako, si je potrebno zapomniti le nekaj trikov.

Ščetine na zobni ščetki na bodo čim bolj goste in čim bolj mehke. Prav takšne ima majhna in pametna zobna ščetka Curaprox CS smart, ki jo krasi majhna glava s kar 7600 neverjetno nežnimi ščetinami, za natančno ščetkanje težje dostopnih mest. 

Curaprox jugnle ščetke

Tudi z najboljšo zobno ščetko, je potrebno obvladati še način ščetkanja. Ob zobeh je namreč potrebno temeljito očistiti še rob dlesni, kjer se nabira največ bakterij:

  1. Ščetko prisloni k dlesnim, tako da bo polovica ščetin pokrivala dlesni, polovica pa zobe. Ščetine usmeri v zgornjo dlesen. Čisti z majhnimi krožnimi gibi brez pritiskanja.
  2. Z majhnimi krožnimi gibi in ščetinami, usmerjenimi v dlesen, se pomikaj proti zadnjim zobem.
  3. Pri spodnjih zobeh usmeri glavo ščetke v spodnjo dlesen in nadaljuj s krožnimi gibi brez pritiska.
  4. Težko dostopna mesta očistiš enostavno tako, da ščetko postaviš navpično.

Curaprox otroci

Ščetkanje zob ne sme biti rutinsko opravilo, zato tudi ni pomembno, koliko časa si jih ščetkamo, ampak, da smo pri tem osredotočeni. Zato si priskrbi najljubšo barvno kombinacijo ščetke Curaprox smart, sledi tem preprostim napotkom in vse ostalo bo mala malica.