1. 10. 2017

Z glasbo in Aspirinom nad bolečino.

Aspirience

Vsakdo občasno občuti bolečino. Je del opozorilnega sistema našega telesa, ki ima tri milijone bolečinskih senzorjev. Opozarja nas, da z našim telesom nekaj ni v redu.

Da bi jo ustavili, kadar udari, milijoni ljudi po vsem svetu uporabljajo Aspirin®, ki je že 120 let učinkovit v boju z bolečino. Eden od načinov blaženja bolečine pa je tudi glasba. Spoznajte njene ugodne učinke na naše telo.

Kako deluje glasba na naše telo
Moč glasbe je tako izjemna, da lahko v osebah izzove čustvene reakcije, kot sta žalost in sreča. V 50. letih 20. stoletja je Robert Monroe, slavni raziskovalec spremenjenih stanj zavesti, med preučevanjem možganske stimulacije odkril, da je mogoče s pomočjo specifičnih vzorcev binauralnih zvokov optimizirati in izboljšati možganske sposobnosti posameznikov1

Kaj so binauralni zvoki? Vsako uho neodvisno zaznava zvoke, ki povzročajo različne učinke v različnih delih možganov. Informacije, ki jih sprejme uho, nato predelajo možgani. S primerjavo živčnih impulzov, ki jih proizvede uho,  možgani interpretirajo vse vidike zvočnega vala. Med učinke teh zvokov sodijo spremembe v stanjih vznemirjenja in osredotočenosti ter spremembe na ravneh zavesti, ki kot odziv na te frekvence vodijo k večji senzorni integraciji. Rezultat je sproščenosti, zmanjšanje stresa, obvladovanje bolečine in boljše sanje. Rezultati študije iz 2016 so potrdili hipotezo, da se s poslušanjem avdio protokola s TBB zvokom učinkovito zmanjša doživljanje bolečine.2 

Vas zanima več? Pojdite na aspirience.si ali obiščite aspirin.si, kjer boste našli veliko zanimivih in praktičnih nasvetov za spopadanje z bolečino. Na aspirience.si  se boste lahko sproščali ali lajšali svojo bolečino ob sproščujočih zvokih gozda, vetra, vode&hellip>

Kar šest vrst zvoka bo poskrbelo za lajšanje različnih vrst bolečine, od glavobola, bolečine v hrbtu in vratu, do bolečine prisotne pri gripi ali prehladu. Lahko pa se sproščate tudi bo treh videih, ki so pravi balzam tako za uho kot za oči. Uživajte!

Za poslušanje avdio zvoka odgovornost prevzemate sami. Bayer ne jamči za njegovo učinkovitost. 

Reference :

  1. Llancafil Vicencio, N. (2013). EFECTOS DE LOS INFRASONIDOS EN LA CONDUCTA HUMANA. Licenciado. Universidad Austral de Chile, Facultad de Ciencias de la Ingeniería.
  2. Zampi DD.  Efficacy of Theta Binaural Beats for the Treatment of Chronic Pain. Altern Ther Health Med.2016;22(1):32-8.

L.SI.COM.09.2017.1884

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.